Bekapcsoltam a gépet és egy kis idő után kiírta h Magyar Rendőrség- Osztály elleni kiberbűnözés. és hogy az Ön számítógépe zarolva lett. Miez? Mit csináljak?
HACKER
húzd ki a gépet azonnal! Nem utalj természetesen, pont a napokban olvastam erről egy cikket
gépet áramtalanítani (kihózni, laptopnál akksi kivesz), majd amikor legközelebb bekapcsolod, már nem lesz semmi baja
Ne dőlj be neki! Ez vírus. (A rendőrség ha gond van, akkor megy és lefoglalja a gépedet, de ilyesmit nem csinál!)
Újra kell telepíteni a gépedet és a vinyód teljes törlésére is valószínűleg szükség van. Ha fontos adataid vannak rajta, akkor azok Ubuntu live CD-vel menthetőek.
Mégcsak nem is vírus csak bosszantás hogy fizess és egyre jobban terjed.Az elsőt decemberben kaptam meg törlés/telepítés lett a vége.A másodikat 2 hete cumiztam be ezt viszont már tudta törölni még az avast free is boot időzítéssel.
Internet kihúz a gépből-csökkentett módban indít és időzítsd a vírusirtódat rendszertöltéskori vizsgálatra,hagyd lefutni és járj békével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!