Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Grafikusként szeretnék elhelye...

DaVeR kérdése:

Grafikusként szeretnék elhelyezkedni és arculatot, webdesignt, bannert, plakátot tervezni. Ehhez mi mindent kell tudnom, vagy ép nem árt ha tudom? Mindent szeretnék tudni ahhoz, hogy grafikus lehessek.

Figyelt kérdés

Grafikusként szeretnék majd elhelyezkedni. Még főiskolára járok de mire elvégzem az iskolát szeretnék annyit tanulni, hogy jó esélyem legyen elhelyezkedni. De ehhez tudnom kell, hogy egy Grafikusnak mi mindenhez kell értenie?

Amikről eddig főképp halottam, hogy kell az a:

- Photoshop ( Vizuális design-hoz )

- Illustrator ( Vektoros grafikához )

- InDesign ( Ez főkép kiadványokhoz? )

- Wireframing - Drótvázakhoz ( Ehhez milyen progit szoktak használni? )

Ezeken kívül szükségem van valamilyen más fajta program is?

Tudnom kell esetleg Typográfiát készíteni? Vagy valami mást? Amit még tudok hogy nem árt a HTML ismeretek azaz, hogy legalább tud mi valósítható meg és mi nem.

Előre is köszönöm a válaszokat :)

20/F

2013. jan. 16. 13:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Corel Draw

Paint Shop Pro

...grafikai alkalmazások, ismerete PROFI alkalmazása.

ill. nem árt az ArchiCAD, AtoCAD használatának elsajátítása sem

2013. jan. 16. 17:29
 2/4 anonim válasza:

Tapasztalatból azt mondom hogy a Corel draw és a Paint shop pro eléggé elavult (és már csak egyes nyomdák használják a corelt.)

Tehát amit írtál az jó: az Adobe családból a Photoshop, Illustrator, Indesign.

Ezeket vakon kell tudni kezelni.

A tendencia a digitális design felé húz, tehát kevesebb plakát készül már mint weboldal vagy telefon applikáció design. A wireframe arr a jó, hogy előre megtervezd egy weboldal vagy applikáció struktúráját, működését, és csak később húzod rá a designt.

Az jó, ha tudod mi az amit meg lehet html-el és/vagy flash-el csinálni. Nehogy olyat tervezz, amit végül nem is lehet megvalósítani (de a gyakorlat azt mutatja, hogy mindent meg lehet :) csak elszánt fejlesztő kell hozzá)

A tipográfia elsajátítása elengedhetetlen. Tudd mit lehet, mi kötelező, és mi tilos.

Virágvölgyi Péter - A tipográfia mestersége számítógéppel. nekünk ebből kellett tanulni.

Ahhoz hogy JÓ designokat készíts, ahhoz pedig naprakésznek kell lenni az aktuális trendekben.

Milyen fősulira jársz?

Szólj ha még érdekel valami.

2013. jan. 17. 10:35
 3/4 A kérdező kommentje:

Háát sajnos nem művészettel kapcsolatos iskolába kerültem mert eredetileg úgy terveztem, hogy weboldalakat fogok gyártani, de idővel rájöttem, hogy bár a HTML/CSS megy de PHP, JavaScript nyelvek már nem az én világom bár érdekes meg kell hagyni. Dee valahogy jobban lenyűgözz a grafika, a design. De ahhoz, hogy ilyet tanulhassak a MOME-ra kéne szerintem bekerülnöm de mivel már 3.éves vagyok a főiskolámon így ezt már beszeretném fejezni. Plusz a MOME-ra bekerülni elég necces.. Tervező grafikára ( idén voltam nyílt napjukon ) 25főt fognak felvenni és kb 4-500 an jelentkeznek rá. Tehát mivel ráadásul középiskolám is műszaki szakközép iskola volt így valószínűleg nem tudnék a rajztudásommal abba a 25főbe bekerülni :)

Ami érdekelne még, hogy nem tudsz esetleg valami oktató videot-t InDesign és Illustratorra? =/ Mert Photoshophoz találtam régebben de ezekhez nem nagyon =/

2013. jan. 20. 12:08
 4/4 anonim válasza:
100%

Az jó ha befejezed azt az iskolát amit már elkezdtél. Mellette hobbiból simán elkezdhetsz ezzel foglalkozni. És ha adhatok egy jó tanácsot, akkor ne csak a MOME lebegjen a szemed előtt. Persze az a legnívósabb, de sajnos elavultabb és nagyon nehéz is bekerülni. Egy barátom oda járt, és időben soknak, tanultakban kevésnek érezte.

Ott van még a képző, itt sajnos nem tudom mi a konkrét szak, mert nem ismerem, de találkoztam itt végzett emberekkel, és nagyon ügyesek voltak, nem panaszkodtak.

Vagy ajánlanám még a KREA főiskolát, ami végülis egy magán főiskola (én ide jártam). Itt ha van még a 2 éves képzés akkor az is bőven elég, de én a 4 évet végig jártam úgy, hogy mellette 8 órs munkám volt. (az iskola ugyanis esti, és diákot nem kapsz) Viszont én minden tudásomat itt szereztem. Intenzív és a hírneve is jó. Abszolút el lehet helyezkedni vele, ha tehetséges és szorgalmas vagy :)

Videókat így konkrétan nem tudok mutatni, de ha beírod youtube-ra akkor tuti kijön egy csomó. De főként angol nyelvű. Nagyon jók. De vannak magyar nyelvű könyvek is!

De a legonfotsabb mégis az akár tovább tanulsz, akár nem:

Tehetség, szorgalom, legyél egyedi, különleges, mindig naprakész a trendekben és vakon kezeld a programokat!

2013. jan. 21. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!