FONTOS! Ha e-mailben átküldök valakinek egy fotót, akkor tudni fogják, hogy pontosan mikor készült a kép?
Úgy értem, hogy ha nem dátumozva készítettem, és nem is írtam mellé kisregényt...
Akkor a fájlban valahol megnézhető, hogy mi a készítés valós ideje, esetleg milyen géppel készült?
Ha igen a válasz, akkor mit tehetnék, hogy ne látszódjon mindez?
Köszi előre is!
Ha a képet nem módosítottad, minden információ ott marad benne (EXIF-data vagy METAdata azoknak az információknak a neve, ami tartalmazza a kép készítési beállításait, dátumait, a készítő eszköz típusát, ha meg van adva akkor még a készítő nevét is).
Amikor szerkeszted a képet, sok program mentéskor automatikusan eldobja az EXIF-adatok nagy részét, és sokszor már csak a módosítás dátuma marad meg. Ugyanúgy ha a egy képmegosztó oldalra feltöltöd, ott is sok adat törlődik. Ha nem akarsz külön programot használni akkor töltsd fel egy képmegosztóra a képet majd vissza le, és nézd meg a Tulajdonságok/részletes fülön hogy milyen adat marad benne. Ha a gépen akarod eltávolítani akkor arra konkrét program nem ugrik most be, de tudsz keresni "metadata, exif remover"-típusú programokat.
Az, hogy milyen géppel készült, meg hasonló tulajdonságok az EXIF információkban vannak eltárolva a JPG-ben.
Ezt ki lehet gyomlálni:
A) EXIF szerkesztővel
B) átmásolod a képet (tehát a pixeleket) egy új képbe valami képszerkesztőben és elmented és azt küldöd el
A programnak bonyolult és kitalálhatatlan neve van :)
Mást nem fűznék hozzá, az 1. válaszoló szépen leírta.
Nem, programot letöltögetni és megtanulni használni az most nem megy... :-)
Esetleg ha elküldöm magamnak emailben, egyszer kétszer továbbítva, majd aztán a levélből letöltöm, elmentem a képeket és ezeket csatolom, akkor fognak felejtődni az adatok?
Igazából nem értem az egészet.
Pl néha mikor én kapok valakitől képet, és kíváncsi vagyok, hogy mikor készült, akkor nekem sosem jelzett a tulajdonságok közt valós adatot, mindig az a dátum volt ott, amikor én az emailből lementettem a gépemre...
Szóval nem értem hogy van ez... :(
A program használata marha egyszerű.
Illetve amiket te nézel, azok csak a te gépedre való mentés ideje, stb. Az exif információknak csak a töredékét látod.
Egy példa: [link]
Ez nem eltávolító, csak egy oldal, hogy lásd, mi az amit nem látsz a tulajdonságokban :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!