Lehetséges vektoros fényképek készítése?
Figyelt kérdés
Azaz hogy a digitális fényképezőgép valamilyen módon nem pixeleket rögzít, hanem pontok közötti távolságot, de a végeredmény fénykép? Ilyen vektoros illusztráció szerű.
Folyik ilyen témában kutatás? Vagy már van is? Vagy butaság az egész, és nem is lehetséges?
Csak úgy eszembe jutott.
2009. aug. 27. 22:40
1/2 anonim válasza:
Hat mindenkeppen dijaznam az ilyen gepeket :)
2/2 anonim válasza:
Ezen már én is filóztam :) de szerintem értelmetlen lenne, hiszen részletességében attól még nem lenne jobb hogy más módszerrel ábrázoljuk a képet, tárolása viszont sokkal nagyobb kapacitást igényelne. Előnye akkor lenne ha pl a végtelenségig lehetne nagyítani információveszteség nélkül, de ehhez végtelen információ kéne amit végtelen kapacitású memórián lehetne csak tárolni. A minőség nem attól függ hogy hogyan ábrázoljuk, kezeljük a képet (a raszterképet is csak annyira tudod nagyítani, amennyire információtartalma megengedi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!