Új modern lövöldözős játékok vagy régi Világ háborús?
Néhány éve (fél évtizede kb.) kicsit kifutották magukat a világháborús shooterek. Akkoriban boldog-boldogtalan olyat adott ki, volt legalább 3-4 nagynevű széria és számtalan thrash, a játékosok már elkezdték unni a témát. Nem is csoda, hogy nagyot robbantottak a modern hadviselést feldolgozó játékok.
A történelemről ennyit. Mint játék, szerintem mindkettő megállja a helyét. Ha mégsem szippant annyira magába, az a fogékonyság hiánya vagy a játék hibája. Mind a kettőt lehet nagyon jól csinálni és lehet rosszul is.
A probléma manapság már inkább az, hogy a játékipar a fogyasztói igények kielégítése helyett átváltott a kiadói igények kielégítésére, ezért egyszerűen a játékok java rossz. Az lenne akkor is, ha II. VH-s lenne. És itt nem arra gondolok, hogy átgondolatlan és élvezhetetlen, hanem hogy alig van igazán emlékezetes cím, ami meg jön, az közel sem lesz olyan sikeres, mint amit megérdemelne. Évről évre tojják a folytatásokat, mert az termeli a bevételt, de alig van valami ami hosszú időre leköti a játékost. Annyira jellegtelen és egybemosódott a piac.
Régebben éveket vártunk egy-egy folytatásra, ezalatt elvoltunk a régi résszel, modok jelentek meg hozzá amikkel feltörekvő tehetségek mutatkoztak be, új sorozatok és innovatív címek jelentek meg és lettek sikeresek, most majdnem minden ilyen próbálkozás belefullad a folytatások áradatába. Ami pedig tényleg nagy siker lesz, abból szintén évenként megjelenő, teljesen lelketlen sorozatot gyártanak.
Szóval szerintem a két játékstílus teljesen egyenrangú, nem jobb egyik a másiknál.
Egyik sem,de ha választani kell,akkor a régebbi.
Én utálom a véres játékokat,kár,hogy 20 év alatt ennyit változott a világ.
Míg régen Super Marioztak a gyerekek,ma pedig gyilkolják a zombikat,vagy lövöldöznek a CoD-ba.
Sajnos ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!