Mi a különbség a Windows 7 Professional és a Windows 7 Ultimate között?
Meg úgy 40 ezer forint kb.
32 bites Win esetét 800 megáról beszélünk, szerintem a mai vinyókon ez elfér, és senkit nem zavar ez a plusz. Jóval több szemét gyűlik össze rövid időn belül, mint ez a 800 mega.
Professional 32 bit takes about 7.4GB of space
Professional 64 bit takes about 8.4GB of space
Ultimate 32 bit takes about 8.2GB of space
Ultimate 64 bit takes about 9.6GB of space
Én nem akarok rábeszélni Ultimate-re senkit (fizetősen pláne). Otthoni felhasználóknak sztem egyetlen plusz hasznos funkció van benne, a BitLocker. Ha esetleg úgy gondolja a kérdező, hogy nem szeretné hogy a gépein lévő privát doksikat, képeket más meg tudja nézni, ha esetleg ellopják a gépet (vagy később eladja, és nem nagyon ért a gépekehez, hogy wipeolja a vinyót), akkor legegyszerűbb, hogy bekapcsolja ezt a titkosítást. Persze ettől picit romlik a performancia, de egy átlag felhasználó észre sem veszi ezt.
Ha erre biztosan nem lesz a jövőben szüksége, akkor mehet a Professoinal.
Az nettó baromság, hogy az ultimate vagy prof erősebb vagy gyorsabb lenne. A szolgáltatások számában van csak különbség. Pl a Prof nagyvállalatok számára készült, ezért támogatja a tartományvezérlő szerverekhez való kapcsolódást. Ha nincs otthon ilyen tartományvezérlő szervered teljesen felesleges a Prof. Vagy lehet virtuális gépet futtatni rajta, amit szintén elég kevesen használnak otthon...
Sőt ha már itt tartunk, otthonra a HomePremium teljesen elég, az MS nem hülye, nem véletlenül nevezte el így ezt a verziót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!