Grafikus kártya kérdés?
Hallotam olyat hogy a számítóbgépbe 2ugyanolyan dedikált vga-t teszünk és így mindkettő működni fog + többe rö +fps stb.. ez igaz?
Másik kérdésem hogy a Saphire 7700 kötséghatékony kártya?
Harmadik egyben utolsó hogy hallotam egy rendszerröl amit ugy hivnak hogy Eyefinity, ez abból ál hogy három moniotr egymás mellé van téve és így a játékokba nagyob látószöget kapunk. ez hogy lehetséges? (gonfolom 3monitor kell hozzá) de hogyan kell az alaplappal összekötni beállítani stb.
Igen a 7770-re mondható, hogy költéghatékony kártya, mert viszonylag jó teljesítményt nyújt, jó ára van és keveset fogyaszt.
Több videokártya összeköthető, ha az alaplap is támogatja a Crossfire (ATI/AMD) vagy az SLI (nVidia) módot. Ehhez persze több PCIe 16x foglalat is kell. Ma már sok alaplapon található 2 videokártya foglalat, míg a csúcs lapokon 3 vagy 4 is lehet (manapság akár 4 GPU is összedolgozhat). Persze a skálázódás nem 100%-os, azaz az egy videokártyához képest a második kártya kb +70%-os teljesítményt hoz a konyhára átlagosan.
Eyefinity módban 3 vagy akár 6 monitor is összeköthető. Vannak olyan videokártyák, amin 6db mini display port található és egy kártya is képes 6 monitorral dolgozni, de általában 3 monitort képes egy videokártya meghajtani, ha legalább az egyik monitor display portra van kötve.
Itt van például egy 7770 hátulja (ettől lehetnek eltérő modellek is):
Ezen van egy DVI, egy HDMI és két mini display port. Ezekre köthetőek a monitorok. Sőt elvileg megfelelő monitorok esetén 6db is köthető a kártyára:
"Like we see as pretty much the standard these days, the cards will support 6 screen Eyefinity via the use of DisplayPort hubs or daisy-chaining DisplayPort 1.2 enabled screens."
köszönöm a válaszod :)
az alaplapom GA-B75M-D3V
ezen lehetne SLI-t csinálni?
Egy foglalattal úgy lehet két GPU-s SLI vagy CF rendszert csinálni, hogy két GPU-s videokártyát tesz bele az ember. Tehát egy kártyán két GPU van, amik szintén SLI vagy Crossfire módban dolgoznak össze.
Itt van egy nem túl drága, elsőre jónak tűnő B75 chipsetes deszka (nincs vele tapasztalatom illetve az Intel platformokat kevésbé ismerem), de ez csak Crossfire módot támogat (két 1GPU-s vagy két dual GPU-s Radeon kari tehető bele):
Elsőre úgy látom, hogy csak a komolyabb deszkák rendelkeznek SLI támogatással is. Például:
köszönöm ismét a választ... elgondolkodtam ezen az egy foglalatos sli rendszeren... gondolom azért itt már nem árt ha az ember elvégzett egy műszaki egyetemet ... ha te tudod eltudnád magyarázni miként müködik ez? gondolom így is szükséges hozzá 2 ugyanolyan grafikus kártya.
a gyári hűtés gondolom nem kell tehát azt le kell bívelödni. hogy ha a gpu kell akkor a chispetet kell kiszedni a kártyából nem? csak itt megakadod mert nem tudom hogy tovább ezt miként lehet öszekötni? keresgetek youtube-on videókat a műveletről de egy foglalatos SLI nincsen.... (nvidia kártyám van tehát crossfire-el meg vagyok löve)
Nem-nem...úgy látom a "csinálni" szóval bevittelek az erdőbe. Én a két GPU-s kártyákra gondoltam, ahol egy nyákon van a két GPU és a nyákon van kialakítva az SLI/CF híd is. Ez szintén lehet referencia vagy gyártó által kreált spéci megoldás. Lényegében ez is SLI vagy CF, de csak egy foglalat kell hozzá (maximum 4 utas SLI vagy Crossfire építhető manapság, ami állhat 4db sima 1GPU-s kártyából vagy két dual GPU-s kártyából).
Persze két kártyás felállásból többféle rendszer építhető, mert dupla GPU-s kariból csak drágábbak, nagyobb teljesítményű modellek vannak. Kis teljesítményű kártyákat viszont általában nem érdemes összekötni, mert jobban jár az ember egy darab nagyobb teljesítményű kártyával....bár szerintem például 2db HD7770 már nem lehet rossz még ár/fogyasztás viszonyban sem, de én azért lehet, hogy inkább egy 7870-t vennék hasonló áron, ami azért egyenletesebb teljesítményt nyújt és picivel kevesebbet is fogyaszt. Általában két kártyás rendszert az erős középkategóriától fölfelé helyezkedő kártyákból érdemes építeni, bár fejlesztés gyanánt jó ötlet lehet a kisebb kártyák duplázása is.
tehát gyárilag kell bele 2gpu? nem lehet az hogy ha valakinek egy farab vga-ja van (1gpu-val) akkor azt kibővítse? illetve lehetséges az hogy az alaplapom egyik slotját egy jelátalakítóval PCIe 16x-á alakítom? és akkor mehetne mégegy grafikus kártya...
másik kérdésem hogy mi érné meg jobban (ha ez a jelátalakítós mükszik)
még egy vga (gt630 1gb)
és akkor SLI-vel növekszik a teljesítmény
vagy
veszel egy erősebb kártyát (hd7770) + eladom a mostanim ... (garancia is meg van még hozzá a 3ból még 2év minimum)
farab = darab
veszel = veszek
helyesírásomért elnézést, kapkodtam...
Egy GPU-s kártya nem bővíthető és más foglalat sem alakítható PCIe-re...még ha a sima PCI-t át is lehetne alakítani, hogy belemehessen egy PCIe videokártya, akkor is visszafogná a sebességet, hiszen a PCIe foglalat sokkal nagyobb sávszélességgel rendelkezik illetve közvetlenebb kapcsolata van a processzorral. Tehát nem lenne értelme sem.
GT630-ból nem érdemes SLI-t csinálni, bár növekedne a teljesítmény, de úgy is lassú lenne...jóval lassabb, mint egy HD7770 egymaga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!