Mi lehet a baja?
A problémám a következő.
Tegnap be akartam kapcsolni a gépet de ott megállt a betöltés, hogy fekete képernyő és a bal felső sarokban egy vizszintes fehér vonal van.
Gondoltam szétszedem és megnyomkodom a kábeleket, hogy mindegyik a helyén van e, nem mozgott kieggyik sem.
Összeraktam. Ugyan az maradt (kis fehér vízszintes vonal).
Aztán arra gondoltam, hogy a család benyalt valami atom vírust és minden halott. Beraktam a windows-s CD-t hátha abból kiderül valami. A CD-t elkezdi pörgetni felismeri, hogy onnan szeretnék bootolni de asztán megáll.
Betettem a gépbe egy régebbi winchestert és azzal betölt a windows. Most jelenleg 2 winchester van a gépben. A régebiről fut a windows, a másikat meg felismeri a gép mint meghajtót. De nekem úgy kéne, hogy az újjabb jobb legyen a windowsos, a rélgi meg max plussz tárhely.
Megpróbálltam biosból beállítani a bootolás sorrendjét de egyszerre nem ismeri fel a két winchestert.
Mit tegyek?
Utánnanéztem. Ez a IDE / SATA azt jelenti, hogy másképp jönnek ki a kábelek a winchesterből mert akkor igen.
Azóta átfuttatattam egy hard disk sentinelt. 100% mindkettő.
1.) IDE / SATA az egy-egy szabvány, amivel a meghajtók csatlakoznak. A kérdésre az "igen" az semmiképpen nem válasz.
2.) Ha nem vagy guru, akkor miért nem bízod egy szakemberre a gépet, miért te próbálsz szakérteni hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!