HOgyan tehetném a gépem akksiját a legeslegjobban óvni, attól, h hamar lemerüljön? Bővebben lent
A Mostani másfél éves akksim 6 percet bírt ki töltés nélkül, ezért vettem egy újat. Mit tegyek ahhoz, h az új akksit ne tegyem úgy tönkre, mint a másikat??
Köszönöm a segítséget és megy majd a zöld kéz :))
A Net-en találtam,figyelmedbe ajánlom:
Megosztom Veletek, hogy sikerült megóvnom az akkumulátoromat. ASUS F5N AP-158 típusú laptopom van, Windows Vista Home Premium rendszerrel. Akksim állapota everest 5.00.1650 szerint:
Energiagazdálkodás tulajdonságai
Aktuális energiaforrás Váltóáram
Akkumulátor állapota 98 % (Magas energiaszint)
Teljes akkumulátor élettartam Ismeretlen
Hátralévő akkumulátor élettartam Ismeretlen
Akkumulátor tulajdonságai
Eszköz neve F5---22
Gyártó ASUSTEK
Egyedi azonosító ASUSTEKF5---22
Akkumulátor típusa Újratölthető Li-Ion
Tervezett kapacitás 47300 mWh
Kapacitás teljesen feltöltve 42581 mWh
Jelenlegi kapacitás 41811 mWh (98 %)
Feszültség 12400 mV
Elhasználódás mértéke 9 %
Energiaállapot Váltóáram
Akksiról kb. 3-4 naponta használom a gépemet. Akkor is úgy, hogy még mielőtt levenném tápról, átállítom energiatakarékosra, minden fölösleges programot leállítok, kijelzőt szinte teljesen elsötétítem, és utána veszem le konnektorról. Ilyenkor írja, hogy ~96 vagy 98% vn hátra, és 3 óra 20 perc a hátralévő idő, de általában "csak" 2 órát bír. Elnetezgetek vele WIFI-n, néha megy mellette zene is. Megvárom, míg lemerül kb. 15-20%-ra, ilyenkor Nálam kb. este 10, fél11 van, és alvó állapotba rakom. Így alvó állapotban lemerül reggelig 5-10% körülre, akkor teszem fel megint tölteni, és egész nap rajtahagyom. Hozzáteszem, nagyon ritkán veszem ki az akksit a gépből, pl.: esetleges áramingadozás, vagy áramszünet miatt, mert ilyenkor az akksi tökéletes szünetmentes táp. Egyik haverom ajánlotta ezt a módszert, akkor az akksim "kapacitás teljesen feltöltve" értéke 40491mWh-n, elhasználódása 15%-on volt. Kipróbáltam, amit haverom mondott, utána az első érték felment 42702mWh-ra, elhasználódása lement 9%-ra.
Azóta mindig így 3-4 naponta lemerítem ezzel a módszerrel az akksimat, és mindig ilyen 42400-42600 körül változik az állapota. Szerintem érdemes megpróbálni.
Természetesen, akinek kevesebb ideig bírja az akksija, pl. 1,5 órát az inkább 20% körül tegye le alvóba, nehogy még alvó állapot alatt is teljesen lemerüljön.
Szerintem érdemes megpróbálni! Sok sikert mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!