Windows8 törlése. De hogyan?
Egy probléma van a dologgal. A windows 8 bootolási rendszere nem enged feltelepíteni semmilyen más operációs rendszert, mint a windows 8-at, de a microsoft megoldotta ezt:
[link]
Olvasd el ezt. talán egy másik partícióra tudnál telepíteni, ne adj isten törölni a windows 8 partícióját. Bár egy próbát tudnék egy windows xp telepítővel, amivel törölnéd a windows 8 partícióját( nem a telepítőjét), és utána próbálkozni a windows 7-el
2012. dec. 24. 12:11
Olyan nincs hogy nem engedi. Ha CD-ről bootol, akkor hozzá sem nyúl a winyóhoz a rendszer, akármi lehet a winyón.
Én inkább arra tippelnék, hogy a Win7 CD-d nem bootos, vagy megsérült, ezért nem bootol róla a gép.
2012. dec. 24. 12:26
Ha nem jön be a win8 (amit teljesen megértek), akkor miért nem olyan gépet vettél, amin win7 van vagy esetleg op. rendszer nélküli? Így gyak. fizettél egy olyan rendszerért, amit nem is akarsz használni.
Amúgy annak a gépnek meg van buherálva a BIOS-a is, hogy nem indul CD-ről? Ezzel kissé messze megy a májkrémszoft szerintem...
2012. dec. 24. 12:28
Szerintem is csak annyi a gond, hogy az a CD rosszul lett megírva. Bootoltál már róla? Ha te írtad, akkor hogyan?
2012. dec. 24. 15:06
Én úgy csináltam, mindent töröltem, feltelepítettem a 7-et, utána a 8-at, de azt úgy h be mountoltam a 7-ben, feltelepült, és ahogyan az egyik fenti képen is látszodik, kérdezi melyikbe léphet be.
2012. dec. 24. 15:27
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.A lemezzel semmi gond mert tegnap is használtam másik gépnél és teljesen jó.Na meg próbáltam egy 32 bitessel is de ugyan azt csinálja.Teljesen meg vagyok vele lőve.Eddig jó pár gépet telepítettem és mindegyiknél jó volt de ennél se boot menüből se biosban átállítva a bootolási sorrend úgy sem.
No az érdekes. Akkor tényleg lehet, hogy a biosba van valami beépítve, ahogy egy korábbi válaszoló írta. Mondjuk a Microsoft undorítóan agresszív üzletpolitikáját ismerve most már ezen se lepődnék meg.
Én tuti visszavinném a laptopot, hogy nem felel meg az igényeimnek, vagy túrják le róla azt a vackot, vagy adjanak egy olyat, amin nem Win8 rendszer van.
2012. dec. 24. 19:53
Más gond lehet ott. Eleve a BIOS csak egy bootolható lemezt lát és nem tudja eldönteni, hogy ez WIN7, ezért nem bootolok be róla. Valószínűleg semmilyen lemezről nem tud bootolni, holott akár egy memteszt vagy Nortonghost vagy liveCD is lehetne. Ott más a probléma, de így látatlanba nem lehet megmondani, de nem a BIOS. Nekem volt egy DVDmeghajtóm, írt és olvasott minden lemezt, csak bootolni nem tudtam vele semmit, tehát lehet a meghajtó hibája is. Meddig jut el a bootolásnál? Kiírja-e a "CD-ről való indításhoz nyomj egy billentyűt" szöveget? Ha igen akkor a billentyűzettel is lehet gond. Ha nem írja ki, akkor még mindig lehet a meghajtó vagy a lemez a probléma forrása...
2012. dec. 24. 20:22
Mindemellett tényleg felesleges volt kiadni plusz tízezer forintot egy olyan oprendszerre, amit nem is használsz...
2012. dec. 24. 20:27
10/11 A kérdező kommentje:
Ahogy írtam lemez az nem lehet mert többször is használtam azt a lemezt és eddig semmi baj nem volt vele. Na meg próbáltam 3 lemezt is.win7 64 bit,win7 32 bit és egy vistát is. Botolás az nem jut el semeddig mert mindha nem is lenne a meghajtóba bot lemez.Picit meghajtja és annyi.Én is gondoltam a meghajtóra de tökéletesen ír és olvas. Fura ez nekem.
Kapcsolódó kérdések: