Hogyan tudok feltelepíteni 2 operációs rendszert 1 partícióra?
Most a gépemen egy Windows 8 Enterprise x64 bit van fent és fel szeretném rakni mellé a Windows 7 Ultimate x64-et.
Ez lehetséges-e, ha igen akkor hogyan.
És ha igen akkor a Bios-ba kell beállítani melyiket indítsa el vagy ahogy elindul a gép ott kiválaszthatom? (nem igazán értek ehhez)
És mindezt úgy szeretném, hogy minden adat úgy maradjon.
Az asztal, dokumentumok, feltelepített progik/játékok stb.
1 partícióra nem lehet 2-t felrakni?
Csak mert 1 valahol olvastam, hogy akár 1-re is fel lehet.
Amelyik operációs rendszert indítod, annak a beállításait használhatod.
Fontos: minimum 2 partíció, de a legjobb 2 HDD.
Tehát most a C:\-n van a Win8 és ha én felrakom a D:\-re a win7-et és azt indítom el akkor minden üres lesz? (asztal dokumentumok stb.)
És még1 kérdésem lenne.
Lehet olyat is hogy 3 op rendszer? :D
Mert a vinyóm kétfelé van osztva és van még egy 1TB-s HDD.
Úgy gondoltam akkor, hogy : C:\ Win8
D:\ Win7
F:\ (SAMSUNG HDD) XP
így lehetséges hogy 3-at rakok fel? :)
Lehet 3-at is, de az igazán jó sorrend az, hogy alegrégibb elsőnek, utána a többi a megjelenésük sorrendjében.
XP -> Vista -> W7 -> W8.
Az új op. rendszer az alapbeállítású tálcával és asztali ikonokkal indul, amit személyre szabhatsz.
Köszönöm a válaszokat, de lenne egy újabb kérdésem.
Ugye a gépemen a win8 van most, és fel akartam telepíteni a win7-et a HDD-mre, mire a partícióválasztásnál hibát ír ki, hogy nem lehet rá telepíteni.
Pontosabban ezt: A windows nem telepíthető erre a lemezre. A telepítő nem támogatja az USB vagy az IEEE 1394-es port használatával csatlakoztatott lemezek konfigurálását, és azokra való telepítését.
A windows nem telepíthető erre a lemezre. Előfordulhat, hogy a hardver nem támogatja a rendszerindítást erről a lemezről. Győződjön meg arról, hogy a lemezvezérlő engedélyezve van a BIOS menüjében.
Megkérdeztem valakit aki azt mondta, hogy ez sajnos a win8 hibája, mert még elég friss és nincs kiforrva.
És akkor lehetne azt csinálni, hogy egy másik gépről-amin XP fut-arról telepítem fel a HDD-re?
Vagy arról a gépről kell telepíteni ahol használni fogom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!