Milyen fontosabb Excel függvények vannak, amik egy átlagos infó órán elő szoktak jönni?
Az első HA-függvényen belül a HAMIS ágba nyitod az újabbat, a végén pedig mindegyiket lezárod.
HA(feltétel;igaz;HA(feltétel;igaz;HA(feltétel;igaz;hamis)))
Szerintem a legtipikusabb feladat erre az iskolai értékeléses példa (amikor a számjegy mellé szövegesen is leírják az értékelést).
Abból jól látszik az egymásba ágyazás:
=HA(A1=1;"elégtelen";HA(A1=2;"elégséges";HA(A1=3;"közepes";HA(A1=4;"jó";HA(A1=5;"jeles";"rossz számot adtál meg")))))
Igen, lehet az IGAZ-ban is, én középszinten ilyennel még nem találkoztam. Sem órai munkaként, sem számonkérésként, sem érettségi feladatként.
Köszönöm
Olyan létezik, hogy a KERES függvény hibás legyen? Mert nekem úgy tűnik, hogy nem minden esetben adja azt az elemet a kiválasztottak közül, amit én elvárnék. Lehet valami kerekítési hiba van?
"Szerintem a legtipikusabb feladat erre az iskolai értékeléses példa"
mondjuk ez pont tipikus fkeres példa szerintem, de így is lehet csinálni mondjuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!