Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A laptop teljesítményét...

A laptop teljesítményét mennyire befolyásolja a hőmérséklete?

Figyelt kérdés
Több helyen olvastam már, hogy a processzor nem tud megfelelően működni, ha "melege van". Kb 1 hónapja vittem el kitisztíttatni+újrapasztázni a laptopomat. Ha csak gépelek/netezek akkor semmi baj nincs, de ha pl játszok, akkor annyira felmelegszik, hogy szabályosan égeti a combomat. És nem csak az alja, hanem fölül a billentyűzet is érezhetően melegebb lesz. érdemes beruházni egy hűtőpadra?
2012. dec. 17. 00:22
 1/9 anonim ***** válasza:
nagyon kihat rá és igen érdemes a te esetedben
2012. dec. 17. 00:24
 2/9 Komplikato ***** válasza:

Szerintem a hűtőpadok dísznek vannak, miként hűt le egy műanyag burkolatba zárt forró gépet?

A kérdésre vissza térve a processzor fogyasztását kell nézni, simán lehet, hogy tudsz beletenni olyan procit a gépbe ami kevésbé melegszik és nem lassabb vagy még jobb is.

Konkrétan milyen proci ez?

2012. dec. 17. 00:45
 3/9 A kérdező kommentje:

Intel Core 2 Duo T6400 2,00 GHz 2 MB cache 800 MHz FSB

Chipset: Intel PM45

2012. dec. 17. 00:50
 4/9 A kérdező kommentje:
Egy pavilion dv-6 1130eh típusú laptopom van. lassan már 4. éve nyüstölöm, úgyhogy lassan szeretném lecserélni. Kicsit sajnálom is, mert nagyon a szívemhez nőtt :)
2012. dec. 17. 00:51
 5/9 anonim ***** válasza:
Mikor volt kitakarítva belűl? Régi IBM Thinkpadom forrósodott, a billentyűzet is meleg lett, már kicsit égett szaga is volt, fagyogatott. Beadtam szervízbe és most már semmi baja.
2012. dec. 17. 00:59
 6/9 anonim ***** válasza:

@Komplikato: "Szerintem a hűtőpadok dísznek vannak"

pedig úgy vettem észre, értelmes válaszokat szoktál adni :/

értem én, hogy szerinted, na de akkor Szerinted miért van (nálam) a proci maghőmérsékletében egy 6-8 fokos csökkenés, ha alárakom?

úgy, hogy ez nem szerintem kérdése, hanem egyszerűen gép/processzor/terhelés/hűtőpad függvénye, egyes gépeknél jobb, másoknál kevésbé stb..

az oké, hogy sosem lesz olyan. mint egy PC 4 ventivel, de segíteni azért lehet rajta

2012. dec. 17. 12:43
 7/9 A kérdező kommentje:
1 hónapja volt kitisztítva szervizben.
2012. dec. 17. 13:42
 8/9 A kérdező kommentje:
Vettem egy hűtőpadot amiben 16 centis ventillátor van. Tapasztalatok: Ventillátor előtti hőmérséklet játék nélkül: kb 60 fok, játékkal: kb 80 (!) fok. Ventillátorral: játék nélkül: 43 fok, játékkal: 58-60 fok. Engem ez meggyőzött.
2012. dec. 23. 09:36
 9/9 anonim ***** válasza:
ennyi
2012. dec. 23. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!