Mi értelme van még az írható (akár Blu-Ray) lemezeknek? Akár még a bizonytalan fosából szerzet Blu-Ray 25GB-s 350 Forintosnak is akár? HDD mobil/külső és belső, nagy kapacitású memória kártyák és más valódi és még olcsóbb (is) megoldások korában?
Teljes kérdés: "A legkomolyabban, mi értelme van még az írható ( ( (akár Blu-Ray) ) ) lemezeknek? Akár még a bizonytalan fosából szerzet Blu-Ray 25GB-s 350 Forintosnak is akár? HDD mobil/külső és belső, nagy kapacitású memória kártyák és más valódi és még olcsóbb (is) megoldások korában?"
Fullprint 6X BD-R, Blu-ray 25-ös henger 25GB, Ár: 25* ->350Ft<-
példa: 3000GB ~35e Ft 7200 7200 rpm, még a 350*120=42000 Ft
Kis kapacitás, drága (kapacitás/ár) és a helyfoglalásról ne is beszéljünk. Lassú keresni rajta és köztük. ...
(Lehet chip-ezet PS3-hoz kell pár újra írható, de amúgy?)
Ezt más is észrevette már, csak akkor mondjuk 12K volt egy 1TB vinyó még. :D
Nézd, az első írható CD 2.000 forint vagy több volt, az első írható DVD lemezek is 2-3.000-be fájtak anno. Nálunk meg a hülye ArtisJus matrica miatt hatványozottan drágább lett a BD lemez, de az is olyasmi áron indult. A CD és DVD lemezeknél is volt olyan korszak amikor 1000 alá, meg 600 alá, meg 300 alá esett az áruk. Nyilván a BD lemeznél közrejátszik az, hogy sokkal kevesebben gyártják, mert a liszenc marha drága és a cég akinek a kezében van érdekelt mozifilmekben is. :)
Tudtam, hogy nem találtam fel a spanyol viaszt.
Már itt is csak egy Blu-Ray van ha jól látom:
"Fullprint 6X BD-R
Blu-ray 25-ös henger 25GB
darab Ár: 350 Ft"
De még ennyiért sem olcsó, és gazdaságos. A tavai HDD áe manipuláció még adott egy utolsó ampula andrenalint a Blu-Ray-nek, de ma már halott ha jól látom.
Van még értelme írható lemezeknek/írható lemez technikának???
persze hogy van
1 otthoni házimozirendszeredet nem kötötted össze a gépeddel, ezért a letöltött tartalmat kiírod lemezre(nem tudsz még usb-ről filmezni)
vagy ami még gyakoribb lehet, hogy céged van és heli szinten lemented az adataidat egy blu-ray lemezre amit egy tűzálló szekrényben őrzöl
de tudod még mind a mai napig gyártanak floppy lemezeket is, és vannak akik megveszik
HDD adatok arhíválására nem alkalmas.
Egy minőségi optikai lemez 20-25 év múlva sokkal nagyobb valószínűséggel lesz olvasható, mint egy HDD.
"Lassú keresni rajta és köztük."
Erre való a WhereIsIt.
Golan Trevize amivel még mindig min. 10* annyi idő.
Jó szokásokat vagyis ízléseket és mgha új kori hagyomány nem illik kritizálni. Nem is ezt teszem.
Értelmet kerestem benne, ... .
lindmayer
Házimozi (írót lemez): usb-ről, kártyáról, mobil hdd-ről, utp kábeles hálózatról, wifiről, ... mindről kényelmesebb gazdaságosabb és rugalmasabb filmet nézni, és mind alkalmasabb a célra.
még a céges adatok is lehetnek a többi adat hordozón - egy érv van itt, az utólagos adat változtatást könnyebb visszakeresni
"de tudod még mind a mai napig gyártanak floppy lemezeket is, és vannak akik megveszik" - magnókazettás diktafon-t is, annak sincs értelme már jó ideje "értelme".
Golan Trevize:
"Egy minőségi optikai lemez 20-25 év múlva sokkal nagyobb valószínűséggel lesz olvasható, mint egy HDD."
Egy teljes sebességgel írt lemez egy év után, egy fél sebességgel két év után már csak a hiba javításból él. Öt-tíz év múlva adat mentés sem lesz lehetséges.
Alaphelyzetben is az élettartalma többi felsoroltnak többszőröse, de tárolástól függően ennél még sokkal több.
"Egy teljes sebességgel írt lemez egy év után, egy fél sebességgel két év után már csak a hiba javításból él. Öt-tíz év múlva adat mentés sem lesz lehetséges."
Van benne tapasztalatod? Mert az én 8-10 éve 2-4-8×-os sebességgel írt DVD-im téged cáfolnak.
De vannak 15 éves írt CD-im is, az összes közül egy darab ment tönkre, az is rossz alapanyagú volt.
HDD-m eddig 6 ment tönkre 15 év alatt, volt ami 2 hét alatt, ez az összes HDD-m fele.
Ezen kívül látszik, hogy a WhereIsIt-et sem ismered és nem is használod, mert egy file-t a 100+ CD/DVD-ből álló katalógusban sokkal gyorsabban keres meg, mint egy kifejezetten gyors 80 GB-os HDD-n meg lehet találni.
És én különben sem filmekről meg zenékről beszéltem, hanem reprodukálhatatlan adatok arhíválásáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!