Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows xp hiba? (sürgős)

Windows xp hiba? (sürgős)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Bekapcsolom a gépet bootolás után kijön az "Üdvözöljük" szó 2 perc elteltével előjön az asztal, de a tálca és az ikonok nem jelennek meg csak 5 perc után!

Miért csinálja ezt már 5 napja?

Köszönöm!

2012. nov. 30. 12:49
 1/8 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen problémám, utána rájöttem, hogy volt bent a meghajtóban egy CD és az nagyon lelassította.
2012. nov. 30. 12:55
 2/8 A kérdező kommentje:
Én nem hagytam benne, nem is szoktam CD-t betenni inkább pendrive-ot használok, de az sincs a gépbe bedugva.
2012. nov. 30. 13:21
 3/8 anonim ***** válasza:

nézd meg a merevlemezt a HD Sentinel programmal, lehet hogy haldoklik, ill. tele van szektorhibákkal.

(Induláskor az XP megpróbálja ezeket a szektorokat kizárni és a rajtuk levő adathalmazt, hibátlan szektorokra áthelyezni)

2012. nov. 30. 13:49
 4/8 A kérdező kommentje:

A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem.

Nincs hiba!

2012. dec. 1. 08:17
 5/8 anonim ***** válasza:
80%

Teepítsd újra a WINFOST...

(Tiszta telepítéssel és nem a frissítést választva)

2012. dec. 1. 12:11
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha már az asztal is megjelent, csak a tálcára/ikonokra kell várni, akkor biztosan nem bootolási problémád van. Valamire vár a Windows. Ilyenkor érdemes azt átgondolni, hogy amikor ez a tünet először előjött, előtte mi változott.

Pl. új eszköz (meghajtó vajon teljesen feltelepült, vagy mindig próbálkozik?), új program, kézi vagy automatikus frissítés, vagy egyszer kritikusan lecsökkent a szabad hely, emiatt valami rendszerfájlt sérülhetett is...

Csökkentett módban (F8-at nyomni induláskor) is lassan jön elő a tálca?

Ha sokáig megoldatlan marad a dolog, a Windows újratelepítés meg szokta oldani az ilyen misztikus problémákat. (A rátelepítés, noha nem olyan tökéletes, mint a tiszta újratelepítés, sokszor az is elég).

2012. dec. 1. 14:27
 7/8 A kérdező kommentje:
Pont azt szerettem volna én is már tegnap este de nem fogatta el a CD a termékkulcsot.!
2012. dec. 1. 17:09
 8/8 A kérdező kommentje:

Sikerült elfogadta a termék kulcsot!

Köszönöm mindenkinek!

2012. dec. 1. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!