Miért nem müködik az otthoni hálozat két gép között?
Sziasztok! Szeretnék egy problémához segitséget kérni.Két gépem van mindkettön WinXp op.rendszer.Az elsö gépben két hálokártya van ,az alaplapira megy az internet a másikrol megy a második gép.A beállitások a következök az elsö hálokártya /internet/ minden automatikus kérésen van/ip,DNs stb./ A másik hálokártya IP:192.168.0.1
255.255.255.0
átjáro: 192.168.0.2
A második gép IP:192.168.0.2
255.255.255.0
átjáró:192.168.0.1
DNS:192.168.0.1
Egy rövid ideig ez igy ment is volt a második gépen is net de egyszercsak nem müködött többé.Megnéztem a beállitásokat és azt vettem észre hogy az első gép második hálokártyájához beirt átjáro /192.168.0.2/ kitörlödött. Azt hittem ez a baj és visszairtam de ekkor már az első gépen sem volt net.Most ugy áll a helyzet hogy ha kitörlöm az átjárot akkor van az első gépen net ha beirom akkor nincs, a másodikon már sosincs.Már sokmindent kiprobáltam amit csak olvastam /tüzfalak kikapcsolása stb./de semmi sem segit.Akinek van ötlete kérem segitsen! Köszi
egyrészt az átjáró beállítások rosszak.
az a gép amin a net van, az az átjáró.
másrészről erre a feladatra fel van készítve az xp.
Hálózati helyeken jobb gomb, tulajdonságok.
ablak bal oldalán otthoni vagy kisebb munkahelyi hálózat beállítása. innen kezdve értelemszerűen állítgatni a kérdésekre a válaszokat.
Mindkét gépen el kell intézni. Értelemszerűen. Az sem árt, ha az elején kiveszed a hálókártya beállításokat.
Az XP-n az internet megosztás mindig problémás, agyszer működik, egyszer nem.
Vegyél egy routert inkább, azzal egyszerű megosztani a netkapcsolatot, és csak 10 ezer Ft. körül van.
Viszont olyan router vegyél, amin be lehet konfigurálni a port forwardingot (nevezik NAT-nak és virtual server-nek is ezt a szolgáltatást). Mert csak úgylehet torrentezni, meg DC-zni router-en keresztül. (De asszem az összes jelenlegi routeren van NAT)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!