A 2 magos processzoroknak most akkor hogy is működik a fogyasztásuk? Mindenképp többet fogyaszt, mint az egy magos, vagy ez típustól függ?
Figyelt kérdés
Láttam egy gépet, Intel Core 2 Duo E6300 van benne. Megnéztem a neten, max felvétel: 65 W. De ez csak az egyik magra vonatkozik? Vagy gazdaságosabb mint egy egy magos, de 3,2 GHz-s Intel Celeron? Vagyis ha egy jó gépet szeretnék (semmi játék) akkor milyen processzor legyen benne?2012. nov. 18. 09:35
1/7 anonim válasza:
2 magos. mivel 2 magal nem játszól már nagyon irodai munkára elég nekem is van egy core 2 duo e6300 procim nem melegszik keveset fogyaszt . amire kell elég csodákat nem kell várni tőle
2/7 anonim válasza:
A neten látott adat az egész procira vonatkozik. Általánosságban elmondható, hogy gazdaságosabb minél korszerűbb procit venni, mert annál jobb, hatékonyabb energiagazdálkodási sémákkal dolgozik.
Pl egy régebbi proci mondjuk max 60-at vesz fel, és ha nem kell magát megerőltetnie, akkor mondjuk 30-ig ezt le tudja szoríteni (ami egy magnál elég ritka, annyi minden fut a gépen), míg mondjuk egy 4 magos más képes arra, hogy ha nincs sok meló, akkor 3 magot lekapcsol 1-1W körüli fogyasztásra és egyet pedig csumán dolgoztat 15W-tal. Plusz ha kell az erő, mert mondjuk flash animációt nézel, akkor indul a 3 mag és besegít.
Mindegyik gyártó gyárt alacsony fogyasztású procikat, azok között nézelődj, de mint írták csodát ne várj tőlük!
3/7 A kérdező kommentje:
A mostani gépembe Pentium 4 van, 3 GHz, tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Ha ezt a szintet megkapom, nem fogok panaszkodni. :) Viszont le szeretném cserélni a gépem, ezért nézelődök most, és ezért is kérdeztem rá a dologra. A kérdésemben megfogalmazott 2 proci között vacillálok leginkább (a kinézett gépből mindkét procival árulnak, minimális árkülönbséggel).
2012. nov. 18. 12:12
4/7 anonim válasza:
a korszerűbb felépitésük miatt kevesebb fogyasztanak mint a régi egymagosak és kevésbé melegszenek
5/7 anonim válasza:
valur ge.ci a k**va anyád százalékold le te csöves kis köcsög c**ány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!