Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy lehet a lenti óra mellé...

Hogy lehet a lenti óra mellé icont tenni?

Figyelt kérdés

2012. nov. 16. 11:05
 1/4 anonim ***** válasza:
A programnak támogatnia kell a tray ikont, oda csak úgy nem tudsz pakolni. Ha a tálcán a gyorsindító eszköztárat bekapcsolod, oda tudsz pakolni. Oda csak egyszerűen le kell húzni az ikont.
2012. nov. 16. 11:07
 2/4 A kérdező kommentje:
mi az a tray ikon?
2012. nov. 16. 11:22
 3/4 anonim ***** válasza:

"The notification area (also called the "system tray") is located in the Windows Taskbar, usually at the bottom right corner."

[link]

A System tray Windows-on általában a jobb a alsó sarokban lévő értesítési terület. (Óra, egyéb ikonok.)

Oda a programok saját maguk raknak ikonokat. Az operációs rendszert kell megkérniük erre, ehhez van API (programozói felület), amit viszont csak programból érsz csak el. Tehát ha írsz egy olyan progit, ami felrakja magát oda.

2012. nov. 16. 11:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Elvileg ezzel a progival feltehetsz oda progikat, így onnan is indíthatóak lesznek.

[link]

Nem próbáltam ki, semmi mást nem tudok róla, ezért nem is javaslom a használatát. Felesleges, erőltetett megoldás, szükségtelen rizikó.

2012. nov. 16. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!