Mi a véleményetek ezekről az energiatakarékos
számítógépekről?
Semmi energiatakarékosság nincs benne, bármikor összeraksz egy ilyet, de marketingdumának nagyon jó.
2012. nov. 14. 09:15
2/21 A kérdező kommentje:
Szeretnék venni egy jó kis gépet. A lényeg hogy ne kelljen állandóan a szerelőhöz menni vele, illetve - ha kell is -, minden cserélhető legyen benne. Viszont ez az energiatakarékos dolog jól hangzik. Nem akarok csúcs szuper gépet, amúgy is maradnék az 1 magosnál - persze a 3 ghc-s processzor az alap. De ez milyen lehet ahhoz képest? Talán a 3 ghc-nél lassabb? Vagy annyival meg nem fogyaszt kevesebbet, hogy megérje ezt venni? És mit jelent az a címben, hogy félgép?
Egy egy magos, 3 GHz-s, valszeg többet eszik, mint egy 2 magos 2-2.5 GHz-s plusz még lassabb is.
2012. nov. 14. 09:34
4/21 A kérdező kommentje:
Ezt találtam róla, egész jónak tűnik:
[link] Nos, el kell dönteni, hogy vagy azt akarod, hogy keveset fogyasszon a szgépen (akkor vékony kliens; thin client, de csak óvatosan mert van olyan amelyikben merevlemez sincs), vagy azt, hogy normál teljesítménye legyen akkor normál gép, vagy a kettő között (netpc). Nekem is netpc-m van, játékra nem nagyon használható, de pl. a FULLHD videók kis hardveres gyorsítással simán mennek!
Láttál már olyan kamiont amelyik 3 litert fogyaszt 100-on, és 3 mp alatt gyorsul 100-ra? :)
2012. nov. 14. 11:29
Pontosan, fogyasztás nélkül nincs teljesítmény.
Én simán egy MiniITX-et építenék inkább egy 64 gigás SSD-vel spékelve, örök élet és annak tényleg 15 watt a fogyasztása. Az SSD baromi sokat gyorsít rajta, mindenre használható, csak játszani nem.
2012. nov. 14. 11:33
7/21 A kérdező kommentje:
Gépet építeni nem tudok, ha pedig boltban csináltatnám, elég drágára jönne ki. De amit belinkeltem gépet, azzal például van valami probléma? Minden van benne, ami nálam elvárás: 1 GB RAM, merevlemez, DVD-író... És magáról erről az energiatakarékos prociról is jókat olvastam. Annyi hogy ez újabb fajta, kevesebbet fogyaszt mint a 3 ghc Penthium 4. Szóval leírás alapján nekem ez lenne a tökéletes választás, és az ára is nagyon tetszik.
Ne a gép legyen elvárás, hanem mire akarod használni?
Használathoz kell gépet tervezni, nem fordítva.
2012. nov. 14. 11:53
9/21 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy netezésre, multimédiára szeretném használni. Letöltés, filmnézés, alapdolgok. Viszont ez menjen gyorsan. Most van egy 3gc-s penthium 4-es procis laptopom, ez szép gyorsan megy. Viszont úgy döntöttem, szeretnék asztali gépre váltani, miután másfél év alatt már a második laptopot vettem meg... Alaplaphiba = kuka. Szóval elvárás, hogy ennél lassabb azért ne legyen - ha már választhatok. Viszont a villanyszámlát se emelje meg jelentősen. :/ És ahogy nézem, ez a proci, ezzel a RAM-mal, azért egész jó választás lenne. De viszont nem veszek úgy semmit, hogy ne kérjem ki mások véleményét.
Na, ennél a gépnél a filmnézés már megbukott. Ez a processzor ezzel az alaplapi vga-val filmeknél igen gyengén fog muzsikálni, HD filmet már nem fogja bírni, fullHD-ra teljesen esélytelen még fejlesztéssel is. Linuxxal a sima H.264-es talán elfut rendesen, de ez a gép gyors csak linuxxal lesz.
2012. nov. 14. 12:38
Kapcsolódó kérdések: