Asztali számítógép vásárlásánál mire kell figyelni?
Figyelt kérdés
Van olyan dolog, ami miatt egy gépet abszolút ne vegyek meg, ha olyan van benne? Gondolok itt alaplap, processzor, bármi. Illetve mindenképpen olyat szeretnék, amiben minden könnyen cserélhető, javítható. Ha például tönkremegy az alaplap, lehessen hozzá kapni. De például ezeket honnan tudhatom? Vaterán nézelődök, olyan 20-25e Ft a határ.2012. nov. 13. 13:21
1/10 anonim válasza:
Egy komplett számítógépre 25e ft?
Annyiból könnyen bővíthetőt nehezen fogsz összerakni.
2/10 A kérdező kommentje:
Bővíteni nem feltétlen szeretném. Legyen benne 3 ghc proci, 1 GB RAM. Nincsennek túl nagy elvárásaim. Csak ha gondom van vele, ne mondják azt az összes szervizbe, mint a laptopomra: hogy dobjam ki mert alaplaphiba - mindezt megnézés nélkül mindenhol.
2012. nov. 13. 13:27
3/10 anonim válasza:
Az a baj, hogy 25ért vett gépnél annyira régi minden, hogy ha az alaplap beadja az unalmast, már pedig amit 25ért adnak egyben, az minimum 8 éves cucc. 8 éves alaplap kondenzátorai már kivannak, bármikor meghalhat. Én még gyűjtenék hozzá és vennék egy kis APU-s gépet, ami kiszolgál az idők végezetéig.
4/10 A kérdező kommentje:
Nem egy ismerősöm van aki olcsón vett használt gépet. Évek óta működik. Ha gond van vele, szerviz - és legkésőbb másnap már mehet is érte. Nagyon jó gépek vannak már ennyi pénzért Vaterán. Csak nem vagyok nagy szakértője a témának. Olyat szeretnék venni, amibe bárhol kapok jóformán alaplapot, vagy bármit - ha baja lenne.
2012. nov. 13. 13:37
5/10 anonim válasza:
Itt vannak 2 magú processzoros gépek, kicsit drágábbak, de ezeket raklapon hozzák be külföldi cégektől. Külföldön 2-3 évente cserélnek gépet a cégek, vagyis nem 8 évesek, garanciát is adnak hozzá.
6/10 anonim válasza:
Vatera: ott az eladók magánszemélyek, garancia nincs, ha rossz, dobhatod a szemétbe. Csak cégektől érdemes használt külföldit venni.
8/10 A kérdező kommentje:
Ez pl? Nagyon tetszik és olcsó is... :/ Vélemény?
2012. nov. 13. 13:52
9/10 anonim válasza:
18 ezerért láttam ilyet ma az Avocomp boltjában.
Egyébként ez a proci 1 magú, vagyis legalább 5 éves.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__1..
10/10 anonim válasza:
Én az elsőt választanám (13 52-es link), két magú procival a kevés RAM (1 GB) dupla olyan erőssé teszi a gépet. Saját tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!