Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » KIOSK gépre milyen operációs...

KIOSK gépre milyen operációs rendszert telepíthetek?

Figyelt kérdés

Tegnap kaptam egy 2001-es, internetre gyártott kiosk-ot, amit egy kávézóban digitális-étlapnak használtak, és nem adtak rá oper. rendszert.

Az lenne a kérdésem, hogy milyen rendszert rakhatok rá, ha csak képnézegetésre és zenehallgatásra akarom használni?

Adatai:

-32 Mb ram

-Cf kártya van benne HDD funkciónak (256 mb-os)

-érintőképernyő 13 inch

-azelőtt egy dos alatt futó internet explorer ment rajta árlistaként.

-rejtett 102 gombos bill.

-633 MHz Celeron

-1 USB 1.0

Én Windows XP embedded-re gondoltam, mert egyszer mondták hogy ilyenekre általában ezt, vagy valami linuxot raknak.

2009. aug. 13. 20:12
 1/2 anonim ***** válasza:

még sosem hallottam ilyen gépről

hát linuxba egy DSL linuxot lehetne rápakolni

viszont telepítést vagy live usb (bár nem tudom a firmware támogatja-e), esetleg a CF-re való linux telepítés egy asztali gépről, és azt belerakni ebbe az eszközbe.

Első blikkre ez jutott eszembe.

Viszont kérdéses ha sikerül is telepíteni, hol találsz olyan eszközmeghajtót ami kezeli az érintőképernyőt

2009. aug. 13. 22:49
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszát!

Érintőképernyős szoftvert adtak hozzá, rajta van a kártyán, de nem hiszem hogy linuxos.

Szerintem csak DOS-os.

2009. aug. 14. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!