Hogyan kell áthelyezni (nem másolni) a fájlt windows 7-en egyik meghajtóról a másikra?
A böngészővel az asztalra szoktam menteni, később onnan szortírozok. Van egy mappa parancsikonom az asztalon, ami a D meghajtóra mutat. Oda szoktam tenni később néhány dolgot. Be lehet azt állítani valahogy, hogy ne másolja C-ről D-re, hanem helyezze át konkrétan? Így egy plusz lépés(törlés az asztalról) kimaradhatna.
Köszi
Gyorsabb módszere billentyűkombinációval:
kivágás: CTRL+X
beillesztés: CTRL+V
A másoláshoz (CTRL+C) képest itt a forrásmappából átkerül a célmappába a fájl, így nem jön létre több példányban, és nem kell a feleslegeset törölni.
"Van egy mappa parancsikonom az asztalon, ami a D meghajtóra mutat"
Ezek szerint azok a fájlok kapásból a "D" meghajtón vannak, tehát a kérdés sem értem...
Húzási műveletnél nem mindegy hogy mi a forrás és cél gyökere. Különböző partícióra húzással alapértelmezettként csak másol, és a SHIFT-et nyomva lehet kivágást (áthelyezést) végezni.
Azonos partíció esetén a húzással egyből áthelyez (Win7, de szerintem az XP is).
Ne ijesztgessétek, az első megoldás közérthető, utána majd belerázódik a gyorsbillentyűkbe is.
Vagy használhatna kommandert is, az lenne a legjobb, mert az intéző az nem kezdő embereknek való, bármennyire is úgy tűnik. A kezdők számára legnehezebben megtanulható és megérthető dolog a windows-intéző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!