Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Acces point? Hogy is van ez?

Acces point? Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Acces point-al kapcsolatban olvastam itt hogy nem lehet netet megosztani, csak a saját vezetékes hálózatomat.

Tehát ha egy ilyen AP-hoz kapcsolódik egy 2.4Ghz körsugárzó, akkor azzal a vevő (aki a haver) mit tud kezdeni? milyen felületet fog látni az én adott/sugárzott jelem által? milyen lehetőségei lesznek?? tudunk pl. skypét használni? (soha sem volt még ilyenem ezért nem is értek még sok mindent).

Ha netet is akarok megosztani mi kell hozzá? és havernak is mi kell ilyenkor?

Lehet sokat kérdeztem de próbáltam össze foglalni, köszi előre is!

Készüléket tudnátok ajánlani? bármit.

2012. nov. 4. 18:30
 1/7 P.O.C. ***** válasza:

Egy router mindenképp kell oda ahová meg akarjátok osztani a netet. Arra rá lehet kötni az AP -t.

De többet kéne ismerni a szituációról. Nálad van net és azt akarjátok megosztani? Milyen távolságra vagytok egymástól? Milyen hálózati eszközeitek vannak most?

2012. nov. 4. 18:42
 2/7 A kérdező kommentje:

Tervezünk még csak de semmit se tudunk szinte, de idővel meglesz mihelyst eleget tudok.

A távolság kb bő 2Km légvonalban, rálátás se rossz mert faun lakunk.

Nálam van net igen és azt lenne jó megosztani.

2012. nov. 4. 18:51
 3/7 A kérdező kommentje:
Még annyit hogy ha csak AP van a vevő félnél akkor a netet nem lehet ugye megosztani de ezen kívül (ebben az esetben) minden mást amit akarok és úgy ahogy akarok?
2012. nov. 4. 18:57
 4/7 P.O.C. ***** válasza:

2 km már nem piskóta távolság. A körsugárzó antennát felejtsétek el. Irányított antenna kell. Az a baj hogy minél hosszabb az antennakábel, annál nagyobb a jelveszteség. Wi-Fi-nél erre nagyon kell vigyázni, nem olyan mint egy TV antenna esetében. Emellett a jó minőségű Wi-Fi antennakábel drága és a szerelése is nehézkes.

Épp ezért én így csinálnám:

[link]

Ehhez kell 2 db kültéri AP:

[link]

És egy bármilyen vezetékes (esetleg Wi-Fi -s) router.

Azért kell kültéri AP, mert bírja az időjárás viszontagságait és a készülék egybe van építve az antennával, így nem lesz jelveszteség. Ezen kívül az áramot a mellékelt POE adapterrel is fel tudod neki adni UTP -n, így nem kell áram a telepítés helyén, csak elegendő hosszúságú UTP kábel.

2012. nov. 4. 19:48
 5/7 A kérdező kommentje:

Jó rendben, és köszönöm! Akkor elég nálam egy router? nem kell a vevőnél is egy?

Amúgy azért akartam körsugárzót mert van egy másik haverom is és én lakom pont középen meg neki sincs nete de az a jövő kérdése hogy mit akar, akarja-e stb, ezért volt így tervbe, igaz nem mondtam mert szval felesleges (ez az egy haver volt a biztos) de akkor így elég az egy router akkor mindenhogy?

2012. nov. 4. 20:21
 6/7 P.O.C. ***** válasza:

Ha a kliens oldalon is több gépre kell a net, ott elég lesz egy sima switch is. Amúgy ezeken az AP -kon van egy SMA-RP antennacsatlakozó is, ha a másik haverod meggondolná magát, akkor oda is lehet kötni egy irányított antennát.

Amúgy én is falun lakom, egy ilyet már építettem ki egyik ismerősömnek (ugyan ilyen típusú AP -val). A mái napig stabil. Igaz ott a távolság csak 1 km volt, de elvileg ez az AP 5 KM -ert is kibírna.

2012. nov. 4. 20:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a segítséget!
2012. nov. 5. 06:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!