Hogyan lehet processzort gyorsitani?
Van egy fő alaplapi frekvencia (pl. 200 MHz) és van ehhez egy szorzó, ami a processzor frekvenciáját ennek többszöröseként határozza meg (pl. 200 MHz x 8 => 1600 MHz). A bios-odat neked kell ismerned, be kell barangolni az összes menüpontot (de először azért ne nyúlj semmihez), és megnézni hol lehet ezeket állítani. Lehet hogy először át kell kapcsolni a vonatkozó almenüben az Auto-t Manual-ra, és akkor tudod közvetlenül állítgatni az alaplapi frekit meg a szorzót.
De szerintem nézd át a Google találtatait 'Asus P5GC-MX/133 overclocking'-t beírva (aposztrófok nélkül), biztos találsz ennél konkrétabbat.
Vegyél egy olyan alaplapot, ami direkt tuning célokra van. Ilyen hülyeségekre, amiket írtak, hogy "leég" és hasonlók, meg ne hallgass, a mostani lapokban már csak direkt zárlattal lehet pörkölni az alkatrészeket. Hacsak nem 10-15 éves AMD cuccod van, azokat lehetett "füstölni".
Sok olyan lap is van, ahol nem kell Neked állítgatni a frekiket, csak beállítod, hogy az alap sebességhez képest hány %-kal emeljen, a többit elvégzi a BIOS. Pl. jópár MSI lapban is van ilyen.
Az, hogy milyen sebességeket lehet elérni, olyan sok mindentől függ, hogy bajos lenne felsorolni. Van olyan proci, amit semennyire, van, amelyiket akár a 2x-esére is fel lehet húzni, akár egy adott típuson belül is. Nekem pl. voltak régebben E2140-es kétmagos Intel proceszoraim, amik alapból 1.6GHz-en járnak. Volt amivel kínkeservesen is csak 2GHz-ig jutottam, de volt, amelyik reccenés nélkül vitte a 3.6GHz-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!