Hány megabites net számít jónak, gyorsnak?
Kinek mennyi. Ha csak böngészésre akarod használni a legkisebb is jó, ha nagy méretű állományokat akarsz letölteni, akkor nics az a sebesség ami elég lenne.
Ma már teljesen alapnak számít egy 10-15 megás net, azzal még a nagyobb állományok letöltése sem tart egy örökkévalóságig.
Kaphatsz jó pénzért akár 80 Mbites netet, nekem 20Mbit volt és az az igazság, hogy sosem tudtam kihasználni. Tehát játékhoz és ált. letöltéshez a 10Mbit már elég jó.
De persze attól is függ mennyi a valós állandó, mert testvérem 6Mbites előfizetése ilyen 256-512K között van, néha annyi sem. Az én 20/10-es digi előfizetésem meg általában vagy 20/40(!) volt. Akkor van értelme drágábbat venni ha meló miatt sok nagy fájlt kell fel és letölteni vagy ha sok HD videót nézel, töltesz.
Anyunak 2MB-s volt (szerzodes szerint), es amikor elkezdtunk webcamerazni/chetelni, akkor a video/hang minosegen meglatszott, hogy a valos 1.2-1.3MB sebesseg lofutty. Volt valami akcio hogy ugyanannnyi havidijert 5MB, ami jelentosen gyorsabb, tiszta a kep, nem akadozik a hang. Neki erre (meg, hogy emilezzen) teljesen megfelel.
Nekunk 15MB van otthon, de valamit nagyon elszereltek, mer kulonbozo merok rendszeresen 25 es felette mernek, ami letoltesnel roppant elonyos, de netezesre, chatre a papir szerinti 15 is BOVEN eleg lenne.
Azért az két külön dolog, hogy mekkora internet sebességed van, és amúgy a hálózati eszközöd mekkora sebességre lenne képes.
Az alaplapra integrált hálózati kártyák is min. 100 megabitesek, ez még se jelenti azt hogy 100 megabites netem van. Akkora van, amekkorára a szolgáltatóval szerződtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!