Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Honnan tudhatom meg, hogy a...

Honnan tudhatom meg, hogy a nyomtatóm tintatartójában mennyi festék van még?

Figyelt kérdés
Nem rég vettünk bele, jó lehet,hogy egy 50 oldalt kinyomtattam de ennyitől kifogyhat? Kivettem a tartót megráztam és semmit sem éreztem benne, hogy lenne benne tinta. Apám szerint az nagyon sűrű ezért nem is lehet érezni,ha lötyög benne valami. Azért gondolom,hogy kifogyott, mert az előbb nyomtatott lapjaimon vannak olyan szavak, amik tökre halványak. :-/ Ja, és szüleim nem tudják,hogy használtam a nyomtatójukat.. Kérlek, normális válaszokat nem vagyok egy ilyen számítógépes zseni. ja, és Canon i250-es nyomtatónk van.

2012. okt. 29. 13:24
 1/2 anonim ***** válasza:

Komolyabb nyomtatók esetében szoftveresen van lehetőség a tinta mennyiségének a megnézésére. Hozzáteszem rögtön, hogy sokszor köszönő viszonyban sincs a valósággal.

A te nyomtatódnál talán egy lámpa fog kigyulladni, vagy a képernyőn kapsz majd erre vonatkozóan egy üzenetet. De amikor már halványodik a nyomtatott kép, akkor arra már igencsak lehet számítani. Az 50 oldal lehet sok is, meg kevés is. 50 db teljes méretű A4-es lap nyomtatásánál, akár sűrün írott szöveges dokumentum, vagy netán fénykép, akkor reális esélyt látok rá , hogy kifogyott. te tudhatod hogy mit nyomtattál, és nyilván minél nagyobb a kép, vagy a szöveg kiterjedése, annál több tintát emészt fel.

2012. okt. 29. 13:41
 2/2 anonim ***** válasza:

a tintát általában egy szivacsban szokták felitatni a patronon belül ezért nem fog nagyon lötyögni.

még canon patront nem töltöttem újra soha ugyanis olyan 200 forint körül mozog hozzá egy új fekete patron.

300 meg a színes. Google val meg lehet találni a patronok gyári tömegét és üres tömegét is. nekem van egy konyhai mérlegem, fél gramm pontosságú (osztású). azzal szoktam nézni.Került is vagy 3000 forintba :) 9 ml a kapacitása annak a patronnak.már ha a feketéről van szó. elvileg 320 oldal nyomtatására elegendő 5% os lefedettség esetében.

Ez egy átlagos szöveges oldalnak felel meg. ha még első patron volt akkor lehet hogy csak un. próbapatron volt benne. bár inkább lézernél jellemző a dolog. de lehet azóta tintapatronnál is csinálják,hogy azt amit adnak hozzá gyárilag csak félig (se) töltött.de olyan türhő olcsó hozzá a patron hogy ne szarakodj vele,vegyél újat,meg tartalékba is párat. és nincs ilyen gond :)

2012. nov. 24. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!