Honnan tudhatom meg, hogy a nyomtatóm tintatartójában mennyi festék van még?
Komolyabb nyomtatók esetében szoftveresen van lehetőség a tinta mennyiségének a megnézésére. Hozzáteszem rögtön, hogy sokszor köszönő viszonyban sincs a valósággal.
A te nyomtatódnál talán egy lámpa fog kigyulladni, vagy a képernyőn kapsz majd erre vonatkozóan egy üzenetet. De amikor már halványodik a nyomtatott kép, akkor arra már igencsak lehet számítani. Az 50 oldal lehet sok is, meg kevés is. 50 db teljes méretű A4-es lap nyomtatásánál, akár sűrün írott szöveges dokumentum, vagy netán fénykép, akkor reális esélyt látok rá , hogy kifogyott. te tudhatod hogy mit nyomtattál, és nyilván minél nagyobb a kép, vagy a szöveg kiterjedése, annál több tintát emészt fel.
a tintát általában egy szivacsban szokták felitatni a patronon belül ezért nem fog nagyon lötyögni.
még canon patront nem töltöttem újra soha ugyanis olyan 200 forint körül mozog hozzá egy új fekete patron.
300 meg a színes. Google val meg lehet találni a patronok gyári tömegét és üres tömegét is. nekem van egy konyhai mérlegem, fél gramm pontosságú (osztású). azzal szoktam nézni.Került is vagy 3000 forintba :) 9 ml a kapacitása annak a patronnak.már ha a feketéről van szó. elvileg 320 oldal nyomtatására elegendő 5% os lefedettség esetében.
Ez egy átlagos szöveges oldalnak felel meg. ha még első patron volt akkor lehet hogy csak un. próbapatron volt benne. bár inkább lézernél jellemző a dolog. de lehet azóta tintapatronnál is csinálják,hogy azt amit adnak hozzá gyárilag csak félig (se) töltött.de olyan türhő olcsó hozzá a patron hogy ne szarakodj vele,vegyél újat,meg tartalékba is párat. és nincs ilyen gond :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!