Külföldről kapott ajándék laptopért kell vámot fizetni?
Figyelt kérdés
Szaud-Arábiából küldene nekem ajándékba egy barátom laptopot, de nem tudom vámköteles-e... mert van egy olyan rész amit origo-n olvastam, hogy sok számítástechnikai eszköz (pl. pc, laptop és ezek perifériái) vámmentesek, de ez csak az interneten rendelt termékekre vonatkozik.
Ha valaki tudna segíteni, annak nagyon megköszönném!
A gép árát sajnos nem tudom megmondani, mert nem kötötték az orromra, de kb. mennyit kellene fizetnem, ha kell egyáltalán?
2009. aug. 8. 21:37
1/4 anonim válasza:
Ha ajándéknak küldik nem. Amúgy meg minek ráírni, mi van benne? :)
2/4 anonim válasza:
Nem kell érte semmit fizetned. :D
3/4 A kérdező kommentje:
De kellett, 600$-ra lett értékelve (amúgy kint 950-1000$ volt, itthon meg ugyanez a tipus akkor 280.000.-), és 48 ezret kellett rá fizetnem.
2010. dec. 25. 11:13
4/4 anonim válasza:
Minek ráírni? Semmi értelme nem ráírni, mert a vámosok úgyis kibontják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!