Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Symbian 60-ról mit tudtok...

Symbian 60-ról mit tudtok elmondani? (többi lent)

Figyelt kérdés

Kezelőfelület, desktop stb. Bemutatni az egész operációs rendszert. Meg a windows xp-vel kéne egy kis összehasonlítás. (Google-ben nem nagyon találok cuccokat :S)

Válaszokat NAGYON köszönöm :DDD

2012. okt. 18. 19:55
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Olyan, hogy Symbian 60 nincs, az OS legújabb verziója a 10.1.

Az Avkon nevű grafikus felületet hívják Series 60-nak.

Itt egy régi de elég részletes könyv a rendszerről: [link]

2012. okt. 18. 20:40
 2/6 A kérdező kommentje:
jólvan mindegy akkor s60 :D de azért tudjátok miről van szó. És köszi a linket :)
2012. okt. 18. 20:49
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát egy kicsit félre értelmezed a dolgokat.

A WinXP-vel nem igazán lehet összehasonlítani. A WinXP az egy számítógépre írt operációs rendszer. A Symbian 60 az pedig telefonokra írt "operációs rendszer" de inkább nevezzük kezelőfelületnek (pl.Nokia, Sony Ericcson).

A Symbian 60 néhány éve még nagyon jó platformnak számított, de sajnos a Nokia eléggé elhanyagolta és nem tartotta a lépést a korral. Olvass a neten utána mennyire küszködik most a Nokia a fennmaradásért. Hiába jönnek ki az újabb és újabb telefonok nem igazán tud eladásokat produkálni.

Ne érts félre nagyon jó szoftver volt a Symbian 60, nagyon sok alkalmazást fejlesztettek rá ezelőtt. Évekig első helyen volt az eladási listákon a Nokia. A konkurens termékekhez képest átláthatóbb kezelőfelület és menürendszer, saját alkalmazások futtatásának lehetősége, kiadtak egy szoftvert amivel saját kinézetet készíthettél Symbian 60-ra. Azonban mára már elavult és elég lassú lett a sok fejlesztésnek és beépülő programnak köszönhetően. Több új készülék is megjelent az újabb változataival, de sajnos nagy sikerük nem lett.

Nokia párti vagyok/voltam, de azt hiszem a következő telefonom nem Nokia lesz.

2012. okt. 18. 20:52
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem értelmezem félre a dogokat. Tudom, hogy a win xp egy számítógépes op. rendszer, a Symbian pedig telefon, de ez a feladatom, mert projektet kell írnom az okos telefonok és a számítógépek operációs rendszeréről :) És én ezt válaszottam.
2012. okt. 20. 17:43
 5/6 A kérdező kommentje:
választottam*
2012. okt. 20. 17:43
 6/6 A kérdező kommentje:

Amúgy itt az előző kérdésem, csak erre senki sem válaszolt :(

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..

2012. okt. 20. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!