Windows 7 rendszerpartíciót lehet az alább leírt módon zsugorítani/kiterjeszteni?
Figyelt kérdés
Szóval van nekem olyanom hogy C: és D: meghajtó. A C: meghajtó összesen ~100GB méretű, ezen található a Windows és egyéb programok. A D: meghajtó minden egyébnek van fenntartva, mérete ~365GB. Na most az a helyzet, hogy lassan kezdem kinőni a C: meghajtót, és szeretném kiterjeszteni. A D:-ről lecsíptem 200GB-ot, amit szeretnék a C-hez hozzácsapni, azonban érthető módon ezt a Windows nem engedi. A kérdésem az, hogy meg lehet-e ezt úgy tenni ha beleteszem a HDD-t egy másik gépbe, és ott csinálom meg ezt? És jár-e ez adatvesztéssel?2012. okt. 13. 08:50
1/2 anonim válasza:
Meg lehet csinálni és még csak másik gép sem kell hozzá. Egyszerűen fogsz egy Linux live CD-t, azzal elindítod a gépet. Jó eséllyel van rajta egy gparted, amivel meg tudod csinálni a kérdéses műveletet.
Vagy leszedsz egy Hiren's Boot CD-t, azon is vannak ilyen programok.
Viszont a windows7 nem viseli jól a rendszerpartíció nyújtását, tehát legyen kéznél egy windows telepítő lemez is, mert jó eséllyel kell majd egy indítás javítás.
Én már csináltam ilyet. Adatvesztéssel nem jár, csak ésszel kell csinálni.
2/2 anonim válasza:
Ha 100 GB nem elég, akkor tele van olyan dogokkal ami nem oda való. ÉN inkább átteném a saját dolgaimat a "D"-re, mert a "C" már így is túl nagy. Képek, zenék, filmek, játékok. Ezek nyugodtan mehetnek a "D"-re és akkor lesz elég hely a "C"-n. Az átméretezés eléggé rizikós és a te esetedben felesleges is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!