Netbook-ot hogyan tudok tv-vel összekötni dvd lejátszás céljából?
A tv samsung slim-fit, a netbook aspire one d270. Lenne vmi mód arra, h gépen levő filmeket tv-n nézhessem?
Köszi előre is!
Köszönöm az eddigi válaszokat! Esetleg kérhetnék még 1 kis segítséget? Milyen kábelt keressek? Mert a netbookon valóban van HDMI, de a tv-n csak S-video :( van olyan kábel, h HDMI S-video?
TV:Samsung Slim Fit 82 cm-es SAMSUNG WS-32Z308P
- 2x scart csatlakozó; 3 AV bemenettel, RF (antenna), S-Video, komponens video és -A/V bemenet
Először is a nagy kérdés: hangot is át akarsz vinni vagy csak képet?
Itt a netbook is, van rajta HDMI és VGA (D-SUB) kimenet:
A HDMI-n kimegy a kép és a hang is, a VGA-n csak kép. Ha a VGA-hoz hangot is akarsz, akkor azt a netbbok fejhallgató jack kimenetéről kell átvinni.
Ennek a tévének az a baja, hogy állítólag nem RGB kompozit bemenetei vannak (ami az elterjedtebb), hanem YUV keverést használ.
Itt van egy kép a WS32Z409TQX-ről, ez szerintem csak annyiban különbözik a tiédtől, hogy ezen ott van legfelül a HDMI bemenet is.
Ha csak képet akarsz, akkor van ilyen HDMI - kompozit YUV kábel, ami nem összekeverendő az általában használt kompozit RGB kábellel, ami piros-zöld-kék:
A YUV piros-zöld-kék.
Ehhez a hangot átviheted jack fejhallgató - kompozit sztereó kábellel.
Vagy van HDMI - kompozit YUV és kompozit sztereó hang kábel egyben:
vagy
vagy
De úgy is csinálhatod, főleg mivel ez egy analóg tévé, tehát túl sok haszna a HDMI-nek nincs, hogy VGA - YUV kábellel átviszed a képet:
vagy
És jack fejhallgató - kompozit sztereó kábellel a hangot, ha az is kell.
Ezen a képen ott van a VGA - YUV (3 felső) és jack - kompozit sztereó is (2 alsó), tehát így nézne ki:
De használhatod a tévé egyik SCART-csatlakozóját is.
HDMI - SCART:
Előnye, hogy ezen átmegy kép és hang is.
Vagy VGA - SCART:
De ezen csak kép megy át, ha hang is kell, akkor plusz még fejhallgató jack - kompozit sztereó, ja, ez így néz ki egyébként:
vagy
A fehér és a piros a két hang csatorna.
Legkönnyebben szerintem a HDMI - SCART - csatlakozót tudod megszerezni, 2000 forint körül van, egyzserű és átvisz képet, hangot.
YUV-os dolgokat nem tudom mennyire egyszerű Magyarországon beszerezni.
Nyilván minőségben lehetnek eltérések, nyilván a HDMI szebbet képet visz ki, mint a VGA, de hogy a tévén ebből mit fogsz látni, azt nem tudom. Szerintem a SCART és a YUV között túl nagy különbség nincs.
De egyébként lehet, hogy Európába RGB-s tévéket hoztak, nem YUV-osokat, nem tudom, nézd meg a tiéd milyen. Ha RGB-s, akkor is jó, amit írtam, csak akkor YUV helyett RGB-t kell érteni, RGB-s kábelhez könnyű hozzájutni, olyat árulnak mindenhol.
Ettől függetlenül szerintem én a HDMI-SCART-al próbálkoznék, főleg ha hang is kell.
Ja, szerintem a tévén nincs S-Video, de ha mégis, akkor lehet azt is kombinálni a VGA-val (S-Videón nem megy át hang.) Vagy HDMI - S-Videóval, bár ilyenről még nem hallottam.
És még azt fűzném hozzá, hogy a kompozitot hívják RCA-nak is.
Köszönöm a fáradozásod! Valóban a hdmi-scart lenne a legegyszerűbb, erre nem is gondoltam. Azt még nem tudom hol lehet beszerezni :(.
Kép és hang is kellene. Az s-videot onnét szedtem, h oda van írva a csatlakozó mellé, úgyh tutira van rajta. Köszi még1x!!! Ilyen részletes választ még soha nem kaptam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!