Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hol lehet meghackeltetni a...

Maresz 1229 kérdése:

Hol lehet meghackeltetni a DVD írót úgy, hogy lehessen vele túlírni DVD DL +R-es lemezt?

Figyelt kérdés
2012. okt. 3. 20:22
 1/5 MaXXeGee ***** válasza:
70%
Nem kell azt meghackelni ... NERO-t használsz, az írás beállításainál "túlírás engedélyezése" ...(PIPA)
2012. okt. 3. 20:30
 2/5 anonim ***** válasza:
70%

Nem kell hackeltetni, elég ha engedélyezed a túlírást abban a programban amivel a lemezeket írni szoktad.

pl. a Nero tudja - Fájl - Beállítások - Különleges beállítások.

Külön lehet engedélyezni CD és külön a DVD túlírást.

2012. okt. 3. 20:31
 3/5 anonim válasza:
Fölösleges ezt állítgatni. Egy lemezre annyi fér, amekkora a lemez. Amit az előttem hozzászólók írnak, valóban be lehet állítani. Elkezdi írni a lemezt, és a végén lesz egy nagy ERROR, magyarán: dobhatod ki az elcseszett lemezt. Ennyi. Hányszor jártam már meg, hogy csak pár megával írtam túl a standard lemezt, és a végén dobhattam a szemétbe.
2012. okt. 3. 21:15
 4/5 Direttore ***** válasza:
Egyet értek az előttem szólalóval.Ha jól emlékszem kb. 3 MB-al lehet túlírni, de nem éri meg, hogy azért elronts egy lemezt.
2012. okt. 4. 00:08
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A 3Mb egy kicsit kevés, ettől azért többet tudnak, ha nem is sokkal.

CD írásnál 80perc helyett 82percet állít alapból a most fent lévő Nero-m.

DVD írásnál pedig 4500Mb adat felírását teszi lehetővé túlíráskor. Ez pedig 11Mb pluszt jelent.

Nem sok, de lehet hogy pont ez kell ahhoz hogy fel férjen egy lemezre az írandó adat.

És fontos :

Az írási sebesség ne legyen nagy - ha lehet akkor a legkisebbet válaszd amit az íród enged. Valamint csak DAO - lemez egy menetben való írásnál használható, de erre beállításkor némelyik program figyelmeztet is. És ami még fontosabb : normális alapanyagot használj arra az egy-két esetre amikor túl írsz egy lemezt.

Még egy meggondolandó dolog : a legtöbb asztali gép nem biztos, hogy kezelni tudja a túlírt lemezeket.

Van még egy beállítás amivel növelni tudod a felírandó adatok mennyiségét. Ha engedélyezed, hogy rövid lezárószakaszt írjon a lemez lezárásakor. De ez már tényleg az a határ amikor nem érdemes reszkírozni.

2012. okt. 4. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!