Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Az "mkv" formátumot hogyan...

Az "mkv" formátumot hogyan tudja lejátszani a dvd-lejátszó?

Figyelt kérdés
Mostanában minden ebben a szemét "mkv" formátumban terjed az Interneten és a dvd-lejátszóm nem ismeri fel pedig eléggé új sok mindent tud hdmi-s stb. És ha esetleg lenne rá valami mód hogy letudja játszani és ezt ti megosztanátok velem azt megköszönném.

2012. szept. 28. 11:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Xvid aviban kell letölteni, ennyi az egész. Ami fent van mkv-ban az fent van aviban is. A konvertálás az zsákutca, felesleges ebbe az irányba keresgélni.

Hosszabb távon a médialejátszó lesz a megoldás, a filmek 99%-át lejátsszák, amit netán mégsem, arra esetleg szóba jöhet a konvertálás.

2012. szept. 28. 12:02
 12/17 anonim ***** válasza:
A konvertálás sebessége a gépedtől is függ nagyban, egy I7-es negyed annyi idő alatt konvertálni. A konvertálással még az is a gond, hogy nem értesz hozzá szemmel láthatólag, így ha rossz kodeket választasz, rossz formátumot, akkor hiába lesz avi, akkor sem fogja lejátszani. H x.264-es kódolást szinte mindegyik ismeri, de minden filmet konvertálni, az özön idő. ASUS o!play valóban jó kis masina, bár az se ismer mindent, egy APU-s gép éri meg a legjobban valóban.
2012. szept. 28. 12:04
 13/17 Komplikato ***** válasza:

A legbiztosabb módszer, csak macerás, ha szépen DVD formátumba konvertálsz. Nehéz belőni a feliratozást (már ha van), meg ugye sok helyet foglal egy egész lemezt. De azt tutira viszi a 4000 forintos eldobható kínai lejátszó is.

Az MKV-t meg nem kell szidni, nem véletlenül elterjed formátum, egy csomó hangcsatornát és feliratozást támogat (mint a régi OGM), csak rugalmasabb sok szempontból. A lejátszók meg sokáig nem támogatták, hiszen nyilván lopott filmekhez használta mindenki. De ez így volt a Divx/Xvid-el is sok sok évig.

2012. szept. 28. 12:19
 14/17 A kérdező kommentje:
Hát köszi a válaszokat hosszútávon valószinűleg majd veszek egy média lejátszót de most egyenlőre sikerült találnom egy konvertálót ami 10-15perc alatt megcsinálta amit kellett és a dvdm-nek is tetszett.
2012. szept. 28. 13:15
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem mindig van fent aviban is,ami mkv-ban.

Egyetértek veled kérdező.Sajnos csak elég kevesen szeretik ezt a formátumot,viszont nem mindenkinek van pénze lejátszókra,meg egyebekre.Gépen filmet nézni szerintem meg baromság.Konvertálni meg nem tudok,mindig leáll.

Szóval vagy keresel mégis egy xvides avit,vagy kivágsz több tízezret az ablakon.

2012. okt. 4. 20:15
 16/17 anonim válasza:
Kérlek leírnád hogy milyen konvertáló programot használsz? :D
2014. jan. 2. 21:17
 17/17 Adam1c1 ***** válasza:
Neked ez már nem lesz nagy segítség, de talán még másoknak, akik évek múltán is ide tévednek hason problémájukkal, igen. Bigasoft MKV converter progi van nekem a gépen, és az elég gyorsan dolgozik. Én az DVD lejátszóm visz mindent, ami abból kikerül. Viszont úgy látom, hogy ma már 15.000 ft -ért simán lehet kapni USB-s asztali BluRay lejátszót, ami szépen viszi az mkv-t. Persze-persze, tudom, olvahattuk itt is másoktól, hogy ez is csak egy ugyan olyan kontener fájl mint a DivX, és a kódoláson múlik, meg hogy milyen formátumú vidit, vagy hangot tartalmaz, de szerintem laikus bőven elég ha anyit megjegyez (mint amennyi az én tapasztalatom is), hogy ami mkv, azt tutira nem viszi a DVD lejátszó. ma már nem a DVD, hanem a BluRay lemez a menő, és így Xvid-ről átállt a világ mkv-ra. Amúgy a termékleírásokban sem a kódoláűst részletezik, csak szimplán fel van tüntetve, hogy mkv, illetve Divx kompatibilis-e. Szóval a hozzáértők félremagyarázhatnak itt akármit, akkor egy a vége: ma már nem szed le senki olyan filmet a netről, ami Divx, és még új.
2015. nov. 25. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!