Szerintetek mivel töltsem el az időm, póker tanulásával vagy kezdjek el magamtól programozást tanulni?
A programozást csak magamtól, szakmát nem akarok szerezni vele. Azért nem tudok tovább tanulni, mert a szüleim munkahelye kétes, bár mikor megszűnhet nekik. Ebben az évben érettségizek, utána 2 éves szakács képzésre megyek (ingyenes). Na szóval, majd ez alatt a 2 év alatt szeretnék pénzt keresni, akarok rendes állást + passzív jövedelmet (póker vagy programozás). Gondoltam már most neki kezdek a tanulásnak, de nem tudom, hogy melyik legyen. A programozás érdekel, de sajnos nem vagyok jó matekból, a póker kevésbé. Viszont sok helyen halottam, hogy az online pókertermek csalnak, ezért kipróbáltam játékpénz el.
Olyan lapütközések jöttek amik a valóságban igen ritkák. És viszonylag kevés mentben is megfigyelhető volt. Pl. volt olyan, hogy 1 leosztáson belül 3 és 7-es drill volt. Szinte egymás után 3-szor flöss és hasonlók. Másrészről viszont nem tudom, hogy kb. 1 év alatt meg-e lehet tanulni annyira programozni, hogy egy kis zsebpénzt tudjak vele szerezni.
Több, mit 6 éve rendszeresen játszok, mellette osztok is. Hidd el, a programozással jobban jársz. És a rengeteg pénzből, amit a tisztességes és értékes szakmával megkeresel majd simán lehetsz boldog hobby pókeres. Míg ez fordítva nem igaz. A hivatásszerű megélhetési póker nagyon nem egyszerű, nemcsak jó matek, hanem rohadt nagy kitartás kell hozzá. Mert pár év múlva, több százezer hand és vagonnyi badbeat után már nem olyan vonzó a játék. Tanulj, élj és mellette járj le néha élő pókerezni.
A csaláselmélettel kapcsolatban: osztóként jómagam is rengeteg furcsa handet, hatalmas badbeateket, fantáziadús lapütközéseket leosztottam. Nincs olyan, hogy ritka lapütközés, csak olyan, hogy keveset látsz. A löss egy viszonylag gyakori kombináció, matematikailag gyakoribb mint a drill (kiszámoltam). Egébként is ha csak egy lap van nyerni, miért ne jöhetne le? Ha leosztok egy 10 fős asztalt: 20 lap, az asztalon riverig kimegy 4+3(burncards), marad a pakliban 25. Bármilyen 1 outnak 1:25 esélye van következő lapnak lenni. Ha még benn van a pakliban 100-ból 5-ször lejöhet a legnagyobb 1 outos badbeat is. Ez olyan borzasztó? Mindemellet nincs szükségük az online termeknek csalásra, nekik tök mindegy ki nyer, a rake az fix az övék.
"1 év alatt meg-e lehet tanulni annyira programozni, hogy egy kis zsebpénzt tudjak vele szerezni."
Ezt nem tudom, de nyereségesen pókerezni sem lehet ennyi idő alatt megtanulni. Egyszerűen kell a tapasztalat is a tanuláshoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!