Hogyan kell rajzfilmet készíteni számítógépen?
Miért a lopott szoftver az alapmegoldás? Vagy ha van annyi, amiből a Max kijönne, miért ne értelmesen költse el, miért kéne 2D rajzfilmhez 3D-program? Itt egy cím, ez legalább arra való:
Van ám még két-három hasonló, de nem emlékszem a nevükre.
Egyébként első próbálkozásként lehet a Pencil, Synfig, Creatoon ingyenes programokkal kísérletezni, vagy Gimppel, Inkscape-pel létrehozott képsorokat MonkeyJam-mel összefűzni.
Ha nem elég világosak az utalásaim: Egy másik kérdezőnek válaszolva írtam ezekről néhány oldalt, hátha hasznát látod. Ha nem, kérdezz bátran.
Ui: Ha meg mégis a 3D-nél kötnél ki végül, használj Blendert. Ingyenes, zseniális, jól dokumentált, és a modelleket akármelyik profi programba is át tudod vinni, ha már azokat fogsz használni.
Ja, a hang: Audacity
Összevágás: Movie Maker, Virtualdub vagy Blender (még erre is jó...)
A másik kérdés egyébként ez volt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas_..
Szerintem a hozzászólásokat is érdemes elolvasni. A linkjeim nagy része nem él, mert azóta a FreeWebről átköltöztem az UltraWebre.
Újabb tippek arra az esetre, ha van pénzed:
Amit itt találsz, mind alkalmasabb a hagyományos rajzfilmkészítésre, mint a Max.
Ha némelyiknek az árát borsosnak találod is (bizony, több száz dolláros is van), akkor idézd fel a jó szándékú első hozzászóló által javasolt kombináció árát is:
Kerekítve 3600 dollár + 550 euró.
Ha elolvastad a másik kérdés hozzászólásait, talán sejted, honnan ismerős ez a mentalitás...
Egyébként a kezdőlépések megtételéhez, az egésznek a megértéséhez bőven elég az ingyenszoftver, az én javaslatom per pillanat a Synfig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!