Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Be szeretném kamerázni a...

Be szeretném kamerázni a kertet. Adott egy webkamera, ami erre még jó is lenne, mert megfelelne. De kb 40 méterre lenne a géptől a kamera. Megoldható? (Részletek lent)

Figyelt kérdés

USB hosszabbítóval igen drága lenne, kb 15000 Ft. Viszont találtam egy usb-utp átalakítót. Ez működhet?

A gépembe menne az utp kábel egy hálókártyába, és onnan a 40 méteres UTP kábel az UTP ből USB be átalakítóba, és a végére a kamera. Ez eddig mind szép és jó, de nem tudom, hogy működhet ez? A hálókártya képes ilyen adatok közvetítésére? Várom a megtisztelő válaszokat!

2012. szept. 13. 20:19
 1/7 anonim ***** válasza:
érdekes kérdés, kíváncsi vagyok rá én is
2012. szept. 13. 20:23
 2/7 A kérdező kommentje:
Na igen.. Mivel elsőre jól hangzik. Mert 40 méter utp kábel az 2500 forint 40 méter usb az meg 15000...
2012. szept. 13. 20:27
 3/7 anonim ***** válasza:

Ötletnek: Ha az UTP képes az USB jelét veszteség nélkül továbbítani, akkor miért nem raksz a gép felőli végére is egy átalakítót? Akkor nem lesz gond a hálókártyával, dughatod a tyúkbél végét az USB portba.

A távolság miatt viszont nézz utána, hogy nem vagy-e túl messze, mert a jel bizony romlik a távolsággal.

G.

2012. szept. 13. 20:27
 4/7 anonim ***** válasza:

Miért ne tudná? Épp az a dolga, hogy adatokat közvetítsen.

Ha meg ekkora a gond belőle, akkor alakítsd vissza...

2012. szept. 13. 20:28
 5/7 A kérdező kommentje:
Az UTP kábel 40 méterig 10%-os jelveszteséggel jár. Ez még el is viselhető. Igen jól hangzik a vissza alakítás de nagyon drága az átalakító. Épp ezért hajtok erre a módszerre, hogy olcsóbban jöjjek ki, mint egy komplett rendsuerrel. De akkor elvileg ha a kamerának az USB-jére rádugom az átalakítót, abba az utp-t és azt meg az ethernet portba akkor ugyan úgy fel fogja ismerni a megfigyelő program?
2012. szept. 13. 20:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem hiszem.

G.

2012. szept. 13. 20:57
 7/7 anonim ***** válasza:

Ez csak akkor fog kiderülni ha kipróbálod. De hátha csinált már valaki ilyet.

De szerintem jobban járnál, ha egy sima analóg kamerát raknál ki, amit tévéhez kell kötni, így nem kell számítógép. Azokat könnyebben lehet hosszabbítani is, de eleve hossú kábellel árulják, én 20 métereset láttam, azt hiszem, olyan 15.000 volt. Sima kompozit kábellel lehet hosszabbítani, bár gondolom a kép minősége azért valamennyire romlik ilyenkor, de az analóg jelből ha kevés érkezik is meg, max csak hangyás lesz a kép, viszont a digitális meg sem jelenik.

2012. szept. 13. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!