Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ezt meg lehet oldani valamilye...

Delusion kérdése:

Ezt meg lehet oldani valamilyen módon?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egyelőre nem tudok utánanézni ennek, de már régóta érdekel a dolog.

Adott két egyszerű, magyar billentyűzetkiosztású USB-s billentyűzet. Mindkettőt csatlakoztatjuk egy szimpla XP SP3 oprendszerű géphez. Meg lehet oldani, hogy az egyik magyar billentyűzetkiosztást használjon, míg a másik valami mást? Értelemszerűen úgy gondoltam, hogy egyszer beállítom, aztán nem kell vele sz*rakodni.

2012. szept. 13. 12:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem, a billentyűzetkiosztás nem hardverfüggő. Viszont én úgy vettem észre, hogy XP-nél alkalmazásonként állítja a kiosztást. Tehát ha pl a word van előtérben, átállítod angolra, attól még ha visszalépsz a böngészőbe, ott marad magyar.
2012. szept. 13. 12:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Egy PC-hez nem tudsz két vezetékes billentyűzetet csatlakoztatni, úgy hogy egyszerre mind a kettőt használni is tudd. Két vezetékes egeret sem.
2012. szept. 13. 12:59
 3/6 A kérdező kommentje:

#1: én is csak erről tudok sajnos.

#2: Akkor én varázsló vagyok, hogy mindkettőt szimplán bedugom, és kifogástalan állapotban működnek? :D

Nem provokálni akarlak, félre ne értsd, de semmilyen akadálya nincs ennek... vagy ha mégis lenne, akkor magyarázd el, hogy mi az. Laptopon konkrétan mindig két billentyűzeten írok, most is (mindegy miért, mert így kényelmes), de ellenőrzésképp a trackpad mellé még csatoltam a saját, és lakótársam vezetékes egerét is, és kifogástalanul működik mind a három eszköz. Igaz, ez laptop, nem PC, úgyhogy később megnéztem egy PC-n is, és ott is hasonlókat tapasztaltam.

Vagy én értelek félre téged, vagy Te engem.

Annyi lenne az elképzelésem, hogy az egyik billentyűzeten magyar lenne a layout, a másikon orosz, mivel nem túl jó állandóan cserélgetni a nyelvkiosztást/webről szedni a karaktereket/karaktertáblázni/blabla. Mert jelenleg mindkettő magyar. És mindkettő működik.

2012. szept. 13. 16:39
 4/6 anonim ***** válasza:

#2 vagyok.

Akkor elnézést, nálam van a hiba.

Régebben próbálkoztam én is két billentyűzettel, de a rádugott másodikat fel sem ismerte a gépem. Ezért gondoltam, hogy nem működne, és ezért írtam ezt válaszként.

2012. szept. 13. 21:05
 5/6 A kérdező kommentje:

Semmi probléma :)

Valaki tud még valami alternatívát mondani, akkor azt nagyon, nagyon várom.. :)

2012. szept. 13. 22:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Egy ilyet találtam:

[link]

2012. szept. 13. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!