Linux operációs rendszer, ugyanúgy fél évente újratelepítendő?
Akkor valamit nagyon elb@szarintottál. Nálunk a családban négy gépen van linux és egyikkel sincs gond.
Mégis mit csináltál vele?
Linuxban nincs registry. A program beállítások többnyire a /etc illetve a felhasználó home könyvtárában tárolódnak.
A Linuxra egyáltalán nem jellemző, hogy hosszabb használat után belassulna, ez a Windows sajátossága. Még ha telepítgetsz is programokat, eltávolításkor nem marad ott a rengeteg szemét, mint a Windowsban. Nyilván, ha kismillió programot futtatsz a háttérben, az megeszi az erőforrásokat és akkor lehet lassú, de általános használattól nem fog belassulni.
Újratelepíteni sem kell, mert a legtöbb distroban normálisan van megoldva a frissítés. Én pl. még a 9.10-es Ubuntut telepítettem és azóta csak frissítem. A rolling release alapú distrokat, mint pl. Arch meg folyamatosan frissíteni tudod, nincs olyan, hogy egy-egy kiadás közti nagy frissítés.
Szóval, ha idegesít, hogy a Windowst folyton takarítani kell, meg újratelepíteni, mert belassul, akkor nyugodtan próbáld ki a Linuxot, ott ilyen bosszúságod nem lesz.
Ezt a desktopot, amiről most írom ezt a kommentet, nos 1998-ban installáltam és azóta nem installáltam újra. Persze jöttek újabb Debianok, upgrade az volt, nem is egyszer meg a vas is cserélődött alatta, de install nem volt azóta.
Ennyit a fél évről :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!