Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Linux operációs rendszer,...

Linux operációs rendszer, ugyanúgy fél évente újratelepítendő?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy a linux oprendszerben van-e olyan "registry" meg ilyenek, mint a windowsban? Mármint a-miatt érdekelne, mert ezt kb. fél évente újra kell telepíteni, mert egyszerűen belassul, és hiába CCleanerezek, vagy végzek bármilyen tisztítást, semmi...

2012. szept. 9. 22:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Akkor valamit nagyon elb@szarintottál. Nálunk a családban négy gépen van linux és egyikkel sincs gond.

Mégis mit csináltál vele?

2012. szept. 9. 22:26
 2/5 anonim ***** válasza:
Én Linuxnál nem vettem észre, hogy normál használat mellett idővel lassulna. Persze ott sem mindegy, hogy van-e a böngésződbe 35 felesleges addon telepítve, vagy nincs.
2012. szept. 10. 09:41
 3/5 A kérdező kommentje:
Bocs, rosszul írtam. Windowsnál van ilyen, szóval ott ccleanerezek, meg ilyenek. Azt hittem/hiszem linuxra nincs CCLeaner, azért írtam így. De így is megválaszoltátok a kérdésem, szóval köszönöm.
2012. szept. 10. 13:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Linuxban nincs registry. A program beállítások többnyire a /etc illetve a felhasználó home könyvtárában tárolódnak.

A Linuxra egyáltalán nem jellemző, hogy hosszabb használat után belassulna, ez a Windows sajátossága. Még ha telepítgetsz is programokat, eltávolításkor nem marad ott a rengeteg szemét, mint a Windowsban. Nyilván, ha kismillió programot futtatsz a háttérben, az megeszi az erőforrásokat és akkor lehet lassú, de általános használattól nem fog belassulni.

Újratelepíteni sem kell, mert a legtöbb distroban normálisan van megoldva a frissítés. Én pl. még a 9.10-es Ubuntut telepítettem és azóta csak frissítem. A rolling release alapú distrokat, mint pl. Arch meg folyamatosan frissíteni tudod, nincs olyan, hogy egy-egy kiadás közti nagy frissítés.

Szóval, ha idegesít, hogy a Windowst folyton takarítani kell, meg újratelepíteni, mert belassul, akkor nyugodtan próbáld ki a Linuxot, ott ilyen bosszúságod nem lesz.

2012. szept. 10. 16:17
 5/5 kovpet ***** válasza:

Ezt a desktopot, amiről most írom ezt a kommentet, nos 1998-ban installáltam és azóta nem installáltam újra. Persze jöttek újabb Debianok, upgrade az volt, nem is egyszer meg a vas is cserélődött alatta, de install nem volt azóta.

Ennyit a fél évről :)

2012. szept. 12. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!