Melyik videóformátum foglal több helyet, az mpeg4AVI vagy az xvidAVI?
Figyelt kérdés
Videóklippeket szeretnék kiírni dvd-re csak ebben a 2 formátumban játsza le őket a dvd-m (meg az mpeg1-ben de az nagyon rossz minőségű az nem kell) Azt vettem észre hogy az xvid-nek valamivel jobb a minősége de gondolom ebben kevesebb kilppet tudok kiírni egy cd-re mint az mpeg4-el? Ha buta kérdés bocsi nő vagyok és annyira nem értek hozzá,viszont örülnék ha valaki aki ebben jártas,tudna válaszolni,előre is köszönöm :)2012. szept. 5. 21:13
1/2 anonim válasza:
Az xvid is mpeg4, ez, és hogy ráadásul mindkettő avi, eléggé megnehezíti a dolgot. Kérdezgethetnék tőled egy csomó mindent, ami közelebb vinne engem a válaszhoz (és amikre vszeg nem is tudnál válaszolni), ehelyett inkább mi lenne, ha pl. csinálnál mindkét formátumban egy 5 perces videót, és megnéznéd a számítógépen, hogy mekkora lett?
De még azt is sejteni vélem, hogy mindkettőt lehet többféleképpen is csinálni, szal lenne egy párféle, de hamarabb dűlőre jutnál, mint így.
Ettől függetlenül a sima mpeg4avit én így látatlaban nagyobbnak gondolom, meg kevésbé profinak (amit a te leírásod is alátámaszt).
Amúgy mivel csinálod ezeket a fájlokat? - ha szabad érdeklődnöm :-)
2/2 A kérdező kommentje:
szia! köszönöm a válaszod! total video converterrel konvertálom át a videókat.(a netről mp4-ben jön le videó,legalábbis amiket én találok az en.musicplayon.com oldalon)jó proginak tartom a tvc-ert mert sok féle formátum van benne,ám az én dvd-m nagyon válogat.mire végigzongoráztam melyiket játssza le és abból melyik a legjobb minőségű azt hittem kitépem az összes szál hajam!de te jó tippet adtál misem egyszerűbb mint a számítógépen megnézni melyik mekkora helyet foglal.csak már annyit bajlódtam vele tegnap hogy a legegyszerűbb dolgokat elfelejtem :) közben megnéztem 2 azonos videót mindkét formátumban a sz.gépen,akkor már azt is megírom,hogy az mpeg4AVI 47,5 MB,az xvidAVI 59,6 MB.Akkor csinálok 5 db.azonos mpeg4 videót és xvideset majd megnézem a nero progin belül mikor hozzá kell adni fájlokat a lemezhez,hogy melyiknél mennyire szökik fel a sárga csík :) Azt hiszem ezt fogom csinálni,köszi még egyszer!
2012. szept. 6. 11:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!