Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » BME Gépészmérnök kar, gépterve...

BME Gépészmérnök kar, géptervező szakirány. Érdemes laptopot venni, vagy jobban megéri egy asztali gép?

Figyelt kérdés
Gondolom elég sokat kellene CAD-es programokat használni, amik némileg erőforrás igényesebbek. Nem tudom megoldható lenne-e, hogy például koleszban dolgozom asztali gépen, órákon meg jegyzetelek papírra. Lehet olyan, pl labormunka vagy ilyesmi, amikor ott bent kéne dolgoznom? Mert akkor egyértelműen laptopra lenne szükség. Nem tudom mi folyik egy iyen helyen, jó lenne egy kis segítség! :)

2012. aug. 24. 16:02
 1/7 Hazardteam ***** válasza:
Szerintem mindenképp szükséged lesz laptopra. Ha esetleg azt veszel, FireGL, vagy Quadro IGP-vel szereltet nézegess valami jóféle Ivy Bridge Intellel (ismét mondom: szerintem) pl. a HP-k/Lenovo-k elég jók ezekben.
2012. aug. 24. 16:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Kb milyen árban kezdődhednek ezek? Esetleg ha tudnál ajánlani, azt megköszönném! :)
2012. aug. 24. 16:12
 3/7 Hazardteam ***** válasza:

Az az igazság, hogy elképzelhetetlen mértékben utálom a laptopokat, úgyhogy nem igazán követem nyomon őket ebből az "indíttatásból" (konkrétan hidegrázást kapok tőlük, ha meglátom és rángás jön rám)

De azért "ragad" rám így is, nem tudom kizárni őket teljesen a tudatomból, híradások meg szép számmal vannak nap mint nap. Majd megpróbálok nézni, ha visszanyertem az eredeti 36.6 fokos testhőmérsékletemet. Árat írj, mert anélkül nem megy, nincs támpont hogy tól-ig mihez képest szűküljön a kör. És rengeteg gyártmány van..

2012. aug. 24. 16:43
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem az asztali gép + papír kombináció telljesen jó. Egy közepes teljesítményű gép bőven megfelel a CAD programokhoz, sőt az egyetemi szinthez még egy gyenge is elég.

Ilyen firepro/quadro rendszert még véletlenül se vegyél, egyrészt mert mocskos drága, másrészt semmi szükség rá.

Laptopot lehet venni, ha van rá pénz, de abszolút nélkülözhető.

Amúgy nem tudom a BME-n ez pontosan hogy van, de tudtommal szakirányt csak később lehet választani. Ha meg már ott vagy pár éve akkor nem értem a kérdést :)

2012. aug. 24. 17:09
 5/7 A kérdező kommentje:

Nyugalom, hazardteam! :D

Először is köszönöm a válaszokat!

Másodszor maximum 170 ezer körül költenék rá, de azt úgy, hogy eladnám a mostani asztalit:

Asus M5A97 alaplap

Phenom II x4 960T 3Ghz

Gainward 9600Gt 512Mb

4Gb Ram

512Gb 7200rpm-es WD rendszervinyó + 1Tb adattár

Amúgy nem tudom, mikor lehet szakot választani, csak nézelődtem a BME honlapján, és az tetszett meg :P

Összességében, hacsak nem tudtok valami jobb megoldást, szerintem maradok az asztali+papír kombónál.

Ha meg nem lenne elég ami most van, egy jobb videókártyával meg több rammal, OC-val, még mindíg jobb ár érték arányban lennék, nemde?

2012. aug. 26. 17:03
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez, ami most van szerintem telljesen jó. Az iskolai feladatokat lazán meg lehet rajta csinálni.

Az meg a másik, hogy első évbe szerintem biztos nem fogtok CAD programhoz nyúlni, szóval addig felesleges rákölteni, akár erre a gépre is, mert egy év múlva ugyanannyi pénzért erősebb cuccokat tudsz venni.

2012. aug. 26. 17:29
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm az infót! :)
2012. aug. 26. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!