BME Gépészmérnök kar, géptervező szakirány. Érdemes laptopot venni, vagy jobban megéri egy asztali gép?
Az az igazság, hogy elképzelhetetlen mértékben utálom a laptopokat, úgyhogy nem igazán követem nyomon őket ebből az "indíttatásból" (konkrétan hidegrázást kapok tőlük, ha meglátom és rángás jön rám)
De azért "ragad" rám így is, nem tudom kizárni őket teljesen a tudatomból, híradások meg szép számmal vannak nap mint nap. Majd megpróbálok nézni, ha visszanyertem az eredeti 36.6 fokos testhőmérsékletemet. Árat írj, mert anélkül nem megy, nincs támpont hogy tól-ig mihez képest szűküljön a kör. És rengeteg gyártmány van..
Szerintem az asztali gép + papír kombináció telljesen jó. Egy közepes teljesítményű gép bőven megfelel a CAD programokhoz, sőt az egyetemi szinthez még egy gyenge is elég.
Ilyen firepro/quadro rendszert még véletlenül se vegyél, egyrészt mert mocskos drága, másrészt semmi szükség rá.
Laptopot lehet venni, ha van rá pénz, de abszolút nélkülözhető.
Amúgy nem tudom a BME-n ez pontosan hogy van, de tudtommal szakirányt csak később lehet választani. Ha meg már ott vagy pár éve akkor nem értem a kérdést :)
Nyugalom, hazardteam! :D
Először is köszönöm a válaszokat!
Másodszor maximum 170 ezer körül költenék rá, de azt úgy, hogy eladnám a mostani asztalit:
Asus M5A97 alaplap
Phenom II x4 960T 3Ghz
Gainward 9600Gt 512Mb
4Gb Ram
512Gb 7200rpm-es WD rendszervinyó + 1Tb adattár
Amúgy nem tudom, mikor lehet szakot választani, csak nézelődtem a BME honlapján, és az tetszett meg :P
Összességében, hacsak nem tudtok valami jobb megoldást, szerintem maradok az asztali+papír kombónál.
Ha meg nem lenne elég ami most van, egy jobb videókártyával meg több rammal, OC-val, még mindíg jobb ár érték arányban lennék, nemde?
Ez, ami most van szerintem telljesen jó. Az iskolai feladatokat lazán meg lehet rajta csinálni.
Az meg a másik, hogy első évbe szerintem biztos nem fogtok CAD programhoz nyúlni, szóval addig felesleges rákölteni, akár erre a gépre is, mert egy év múlva ugyanannyi pénzért erősebb cuccokat tudsz venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!