Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a kalózokról...

Mi a véleményetek a kalózokról, kalózkodásról?

Figyelt kérdés

2012. aug. 20. 19:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szinte mindenki az. Nem vagyunk rá büszkék, jó lenne ha volna annyi pénzünk hogy megengedjük magunknak a jogtiszta szofvereket.
2012. aug. 20. 19:47
 2/14 anonim ***** válasza:
59%

Véleményem szerint tizenéves korban, amíg nincs saját keresete az illetőnek, addig elfogadható, hiszen miből venne meg rengeteg játékot, főleg ha szülei egyenesen tiltják tőle.

Viszont felnőttkorban egy normálisnak mondható fizetésből néha-néha megengedhet magának az ember 1-1 szoftvert, filmet, zenei albumot.

Sokan csak tiszteletből veszik meg a dolgokat, mert előzőleg már letöltötte, és tetszett neki, ezzel sincs gond, mégis kalózkodás. Vagy csak azért töltenek le játékot, hogy megnézzék működne-e egyáltalán, aztán mennek a boltba megvenni.

A mostani film, és játékipar nagy része meg meg sem érdemli, hogy megvegyék a terméküket, olyan dolgokat hoznak össze... Persze kivétel van, és mindig is lesz.

2012. aug. 20. 19:48
 3/14 anonim ***** válasza:
66%

Véleményem szerint meg felnőtt korban is van rá magyarázat. A tizenévesnek nincs fizetése, ez rendben van...

A felnőttnek van fizetése, amit rezsire, törlesztőrészletre, iskoláztatásra, ruházkodásra na meg a tizenéves eltartására költ. Itt is kb annyi marad, mint a tizenéves "fizetéséből" :)))

2012. aug. 20. 19:50
 4/14 anonim ***** válasza:
Én inkább könyvekre költök. Programokból freeware liszenszűeket használok.
2012. aug. 20. 19:55
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, jöhetnek még. :) Én is az vagyok, de még tizenéves és általában játékokat és filmeket töltök le. Abban teljesen egyetértek, hogy habár a felnőttnek (ha minden jól megy) van munkája, nem mindig engedheti meg magának az efféle dolgok megvételét.
2012. aug. 20. 19:56
 6/14 anonim ***** válasza:
69%
Valóban, Magyarországon már nem lehet ilyen kiadásokat megengedni magunknak...
2012. aug. 20. 20:00
 7/14 anonim ***** válasza:

#6-tal értek egyet.

Meg még annyi, hogy tegyük fel, hogy te terveztél, megépítettél egy szép autót. Akkor mit szólnál, ha valaki csak úgy lemásolná, gyakorlatilag ingyen. Ugyan a kecske is megmarad, meg a káposzta is jóllakik (sic!), de te elmennél sírni fűhöz fához, hogy ő ellopta a kocsid.

Innentől mindenki döntse el, hogy neked (kiadó) vagy a kalóznak van igaza. (nem személyeskedés képpen E/2, csak így jobban érződik a történet)

Ja, és én kalózkodom, mert egyszerűen nem arra költöm a kevéske pénzem, amit ingyen is megkaphatok. A kiadó fejeseinek így is annyi pénze van, mint amennyit én soha a büdös életben nem fogok összesen megkeresni.

G.

2012. aug. 20. 20:13
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Erről is sokat lehetne írni. Ha majd én is tisztességes európai fizetést kapok, akkor ígérem, hogy csak eredeti szoftverem lesz. Addig viszont nem érdekel a kiadó siráma, hogy mennyi pénztől esik el, mert ha nem tudnám letölteni a szoftvert, akkor sem venném meg, mert NEM TUDOM MEGFIZETNI, ergo nem beszélünk - ebben az esetben - bevételkiesésről. Az aki ezeket a szoftvereket pénzért árulja, na őt igen is le lehet csukni, mert ott van jogtalan jövedelem és a kiadó megkárosítása. Ahol lehet én is az ingyenes alternatívát választom...
2012. aug. 20. 20:18
 9/14 A kérdező kommentje:
7. igazad van, egyetértek. Viszont most eszembe jutott, hogy az utóbbi időben konzolra kezdték kiadni a játékokat-más oka is van ennek, de szerintem a kalózok miatt is folyamodtak ehhez...
2012. aug. 20. 20:19
 10/14 A kérdező kommentje:
8. Na igen, hiába hirdeti a kiadó az újabb szoftvert ha a vevő nem tudja kifizetni. Sajnos ,,senkit" nem érdekel az, hogy hogyan, miképp, a lényeg, hogy fizesse ki és annyiból el van intézve, hogy ,,az ő baja, oldja meg".
2012. aug. 20. 20:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!