Tudom, sok kérdés volt már hasonló témában, de hátha valakinek még van kedve segíteni benne. A kérdés az lenne, milyen szempontok alapján célszerű dönteni elsősorban, másodsorban, stb. Szóval pl.: intel dualcora/intel core i3(konkrétan a 2 közül), integrált/dedikált, 2.2GHz/2.4GHz, merevlemez fordulatszám, vagy esetleg stb., ami még szerintetek lényeges lenne. A memória 4GB amúgy, annyi biztos.
Általános felhasználás közben nem észrevehető a különbség a Celeron/Pentium Dual core és az i3 között. Netezésre és filmnézésre az is elég. Ugyanez igaz a videokártyára is. Ha viszont játszol vagy egyéb számításigényes feladatokat végzel a gépen, akkor kelleni fog az i3 vagy i5 és egy dedikált vga. A processzor órajel esetében az a 100 - 200Mhz nem annyira számít. Laptopokban általában 5400rpm fordulatszámú HDD-k szoktak lenni, de előfordul az annál gyorsabb is. A drágább gépekben pedig SSD/HDD kombó vagy csak SSD tár. Arra érdemes még figyelni, hogy ha sokat hordozod a gépet, akkor valami olyat keress ami masszívabb felépítésű. Ha játékra keresel gépet, akkor olyat nézz amiben egy GT540M, GT620M, GT630M, HD7670M esetleg GTX660M videokártya van. A GTX660M videokártyás gépek 250ezer alatt nem nagyon kaphatóak. GT540M erősségű kártyával már 130ezertől lehet laptopot venni.
2012. aug. 14. 09:29
2/10 A kérdező kommentje:
És pl egy HD7470M videókártya már nem annyira javaslott? Mondjuk írtad, hogy azt csak játék szempontjából, ami nem fő szempont (nem is tudnék egyet sem említeni az elmúlt 6-7 évből), de akkor már a teljesség kedvéért.
2012. aug. 14. 10:27
3/10 anonim válasza:
A HD7470M egy GT520M videokártyával azonos teljesítményű. Ezek belépő szintű videokártyák és alkalmasak a kisebb gépigényű játékok futtatására.
2012. aug. 14. 15:19
4/10 anonim válasza:
Linkelek egy pár gépet, hogy nagyjából lásd milyen konfigurációkban érdemes gondolkodnod.
Általános felhasználásra ilyesmi gépeket ajánlok. Ezek alkalmasak internetezésre, filmnézésre és a nagyon kis gépigényű játékok futtatására is.
Az ebben levő legújabb generációs Intel i5 (Ivy Bridge) processzor már bőven elég bármilyen feladatra az integrált HD4000 pedig nagyjából egy GT520M videokártyával azonos teljesítményű.
Ja még annyit, hogy az AMD E-300 és E-450 processzoros gépeket azért nem ajánlottam, mert azoknál még a Celeron B800 processzor is 2x - 3x erősebb. Azoknak annyi az előnye, hogy az integrált videokártyájuk fejlettebb, mint az Intel HD2000 és HD3000. A C-50 és C-60 pedig inkább már netbook kategória, habár gyártanak 15" laptopokat is ilyen processzorral, de azokat semmiképp sem ajánlom.
2012. aug. 14. 16:16
6/10 A kérdező kommentje:
Kösz szépen, nem gondoltam volna, hogy valaki majd ennyi időt áldoz a kérdésre. Én amúgy ezt gondoltam mostmár talán végleges döntésnek:
Annál jobb gépet nem is találhattál volna. Az i3 processzor általános felhasználásra több, mint elég a HD7670M videokártya pedig még az újabb játékok futtatására is alkalmassá teszi a gépet. Nagyon jó választás.
2012. aug. 14. 17:23
8/10 A kérdező kommentje:
GT610M vagy HD7670M?
2012. aug. 17. 00:54
9/10 anonim válasza:
A HD7670M sokkal erősebb, mint a GT610M.
2012. aug. 17. 13:35
10/10 A kérdező kommentje:
Köszi, azóta szerencsére megint megoldódott a választás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!