Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan lehetséges az, hogy...

Hogyan lehetséges az, hogy két embernek ugyanaz az e-mail címe?

Figyelt kérdés
A volt páromnak van egy e-mail címe, írok neki, néha megkapja, néha nem. Viszont egy másik férfinak is ugyanez az e-amilje (citromailről van szó egyébként). Onnan tudom ezt, hogy a másik férfi épp most jelölt be egy közösségi oldalon mert nyilván hülyének néz, hogy miért írogatok neki. Beírtam google-ba ezt a bizonyos címet, az idegen férfi hirdetései vannak ott, miszerint festő-burkoló munkát keres Nyíregyházán. Tehát kizárt dolog, hogy az exem játszana. Jóban vagyunk, tehát nem is lenne rá oka, hogy ezzel vicceljen. Néha amikor írok neki, ő kapja meg, válaszol is. Kérlek, aki tudja, hogy ez miképp lehetséges az írja le nekem mert lassan megőrülök!
2012. aug. 12. 22:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Egyszerűen. Elírod a mail címet. :D

Informatikai lehetetlenség hogy két embernek ugyan az legyen a mail címe.

Mert:

Email cím úgy épül fel, hogy: user@host

Ez egy alap linux felépítés: ki hol.

Nos az user a te mail neved, míg a @host része a szerver IP-je, amit a domain név alapján szűr le. Így jön létre a mail cím. Azaz 1 szerveren, 2 ugyanolyan user nem lehet.

tefiokod@szerver.hu

2012. aug. 12. 22:23
 2/12 anonim ***** válasza:
Elírod az e-mail címet.
2012. aug. 12. 22:25
 3/12 A kérdező kommentje:
Nagyon viccesek vagytok de nem írom el. Nagyjából 100x megnéztem már, és nem csak én hanem többen is. A két email cím ugyanaz. Ez biztos. A kérdés, hogy hogyan lehetséges ez? Mivel a bejövő levélre válaszolok, ezért az sem lehet, hogy egyszer így írom be, egyszer úgy. De mégis egyszer az exem kapja meg, egyszer az ismeretlen pasi. Most például az utolsó 3 levelemet az ismeretlen pasi kapta (aki már tök hülyének néz...nem is csoda).
2012. aug. 12. 22:31
 4/12 anonim ***** válasza:
Mi van akkor, ha a két személy ugyanaz?
2012. aug. 12. 22:44
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem. Viszont az nem lehet, hogy 2 szervere van a citromailnek?
2012. aug. 12. 22:49
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha biztosan két különböző személy, akkor az a furcsa, hogy nem próbálják ezt maguktól megoldani, hiszen akkor mindenkitől minden levelük keveredne. Az már régen feltűnt volna nekik.
2012. aug. 12. 22:52
 7/12 A kérdező kommentje:
Biztosan két különböző személy, ez 100%. Az ismeretlen mint már írtam hülyének néz (meg olyan álláshirdetései vannak, hogy a másik azt se tudja mi az), az exem meg nem foglalkozik ilyesmivel, egyszerűen nem érdekli. De most már odáig jutottam, hogy tényleg mindjárt megőrülök ha nem derítem ki ezt valahogyan. Egyébként írtam neki de nem hiszi el...
2012. aug. 12. 22:57
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen a csávó banki levelei is idejöttek Citromailen volt ez is.Egy email címünk volt iwiwről küldték állandóan a meghívókat,ahova én nem is voltam regisztrálva.Tényleg lehetetlenség de létezik.
2012. aug. 13. 08:36
 9/12 anonim ***** válasza:

Kizárt. NEM LEHET!!!

Ha mégis, az nem email probléma, hanem a szerver van szarul bekonfigurálva. Azaz szarul kezeli az e-maileknek a küldéseit, fogadásait és továbbításait.

Két embernek nem lehet ugyanaz az email címe, de látszólagosan kicserélhető!

PHP képes arra, hogy nem létező fiókról küldjön emailt.

[link]

2012. aug. 13. 10:37
 10/12 A kérdező kommentje:
Mindketten évek óta használják ezt az e-mail címet. Néztem, hogy az ismeretlen férfi álláshirdetései már több mint 1 évesek, tehát minimum 1 éve ezt használja, az exem pedig nagyon sok éve, amióta ismerem.
2012. aug. 13. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!