Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Magas CPU használat mi lehet...

Magas CPU használat mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

A CPU használat néha meghaladja az 50%-ot is és van hogy 100 % ra is felugrik időnként pedig még csak bekapcsoltam a gépet.(Nem minden bekapcsolásnál van így van hogy 1x-2x) újra indítgatom a gépet mert amikor 50-100% között ugrál akkor az fps-em is állandóan fel le mászkál és kegyetlenül tud szaggatni.

A gépem:

-p5vdc-mx s775 matx alaplap

-Core 2 duo 2,2GHz/800MHz LGA775 2MB processzor (ki lett cserélve mert tönkrevágta a vinyót egyszer.)

-1DB 667MHz DDR II memória

-nVidia 8500GT 256MB PCI-E VGA kártya

(ezek a gépem eredeti információi én még feltuningoltam még 1 GB rammal miután tönkrement a processzor és a vinyó. és persze ezt a 2 alkatrészt is kicseréltem.)

Ez előtt nembiztos de mintha nem lett volna ilyesféle gond a gépemmel de erre sajnos nem emlékszem.

Én most arra az 1+ ramra gyanakszom hogy az lehet e a bűnös de nem igazán értem az egészet sajnos :(

Remélem tud valaki segíteni.

2012. aug. 3. 15:02
 1/10 anonim ***** válasza:
Nyisd meg a feladatkezelőt (Ctrl+Alt+Delete, vagy jobbklikk a tálcán -> Feladatkezelő), kattints a Folyamatok fülre, és nézd meg hogy melyik task terheli a processzort.
2012. aug. 3. 15:52
 2/10 Nicole J válasza:
Jobb katt a Startbar-ra, Task Manager, Processes. Ahogy az elozo mondta, itt meglatod, hogy melyik exe file terheli a geped. Nekem is vannak ilyen godjaim, es amit lehet, azt kinyirk a processesbol. Vigyazz az explorer.exe meg system fileokat ne nyirj ki, mert akkor kikapcsol, vagy tobb kart csinal mint haszont. :)
2012. aug. 3. 22:34
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekem is vannak ilyen gondjaim...

Nekem a svchost.exe meg a wuaclt.exe vagy mi, szerencsére nem egyszerre, de a wuaclt-t mindig leállítom. Sok féle program okozhatja.

2012. aug. 4. 00:21
 4/10 A kérdező kommentje:
Most rittig nem akart előjönni a hiba de azt hiszem egy system okozza ezt. Ha tényleg a system akkor mit tegyek?
2012. aug. 4. 00:32
 5/10 A kérdező kommentje:
Na most megvan most egy ekrn.exe viszi a CPU-használatot. Ezt leállíthatom? + még az előző kérdésemre is írjon választ valaki ha tud pls.
2012. aug. 4. 14:42
 6/10 A kérdező kommentje:
svchost.exe átvette a vezetést. Úgy tűnik ezt hosszabban kell néznem mert váltakozik.
2012. aug. 4. 14:45
 7/10 anonim ***** válasza:
Fogadjunk nod32 van a gépeden. Az ekrn.exe-t leállíthatod, de vissza fog jönni. És még jobban megterheli a procit.(tapasztalat) A svchost.exe-t ha leállítod, akkor valószínüleg ˝összeomlik˝ a rendszer ezt csak újra inditással lehet visszacsinálni. Ha bejönne a wuauclt.exe, azt nyugodtan leállíthatod. Egyébbként, én ha várok vagy 5 percet, akkor szépen befejezik a dolgukat.
2012. aug. 4. 14:55
 8/10 A kérdező kommentje:

Igen befejezte sajnos. Ezek nem az eredeti okozók voltak sajnos :( Mert ha hosszútávon fent áll a CPU használat játék közben is elég szépen szaggatok még a játékokat is elindítottam hátha akkor de mintha direkt csinálná az egészet xd Most h kaphatnék választ semmi baja nincs.

De legalább most tudom rendesen használni az egészet.

És igen Eset Smart Security van a gépemen :D

2012. aug. 4. 15:05
 9/10 anonim ***** válasza:
Az lenne a legjobb ha lefényképeznéd a feladatkezelőben a folyamatokat. Ugyan is inditáskor sok folyamat elindul. Ezeknek egy részét ki lehet lőni. De csak USER-eket, viszont van néhány Systemes-exe amit kilehet lőni-ezért kéne a kép-, hogy megmondjam melyiket lehet nyugodtan kilőni. Egyébként próbáld ki a gameboostert, ez leállítja a fölösleges folyamatokat. Meg még egy kérdés: windows xp vagy 7, esetleg vmi más az operációs rendszered? :)
2012. aug. 4. 15:17
 10/10 A kérdező kommentje:
XP-t használok mert a 7-en nem mennek a régi játékok. Szoktam néha diablózni meg hasonlók. A progit kipróbálom köszi.
2012. aug. 4. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!