Hogy tudom lekicsinyíteni egy kép méretét?
Irfanview - betölt - átméretezés - mentés.
Gimp - betölt - átméretezés - mentés.
Photoshop - betölt - átméretezés - mentés.
Fenetuggyami - betölt - átméretezés - mentés.
Hát, ezt tőle kéne megkérdezni...
Igen esetén Kérdezőnek:
Ha a fájlméretre gondolsz, a grafikus programokban JPG-mentésnél meg tudod adni a kép minőségét. Ha megelégszel valamivel rosszabb képminőséggel, akkor sokkal kisebb lesz a fájl. 80% körül még tűrhető szokott lenni, a méret viszont töredékére esik.
BMP esetén lehet hossz alapján kódolt (RLE) mentést választani, általában a többi formátumban is van lehetőség valamiféle tömörítésre.
Egyébként meg általánosan kisebbíthető a fájlméret a színmélység csökkentésével. Ez fényképek használatakor nem túl jó gondolat, de rajzok, feliratok, emblémák esetén igen.
Egyébként akkor sem kell feltétlenül a minőség rovására, vannak olyan szoftverek, amik elvégzik, ráadásul legtöbbjük ingyenes. Most csak ez jutott eszembe, de van tucatszám:
Hát, bocsika, de én nem látom, hogy ezek a programok minőségvesztés nélkül tömörítenének. Amennyire meg tudom állapítani, pontosan azt csinálják, amit én ajánlgattam (mellesleg különösebben nem csinálnak titkot belőle). Ugyanabban a képméretben és minőségben nemcsakhogy drámai méretcsökkenést nem tapasztaltam, hanem egyáltalán semmifélét. Úgy tűnik, hogy a fellengzős ajánlószöveg nem egyéb parasztvakításnál, mert ezt bármelyik grafikus program alapból tudja, anélkül, hogy ekkora feneket kerítene a dolognak. Például a freeware-világelső képnézegetőknek méltán tekinthető Irfanview, XnView, FastStone, amelyek közül valamelyik már nyilván a gépeden van. És ezek csak a nézegetők, hol van még a kismillió szerkesztőprogram...
Egyszerűen vissza lett élve :) a tapasztalatlanságoddal. Én bosszankodnék a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!