Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hová tűnhetett a tartalom az...

Hová tűnhetett a tartalom az egyik partícióról?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A minap telepítettem újra egy gépet (windows xp, előzőleg windows7 volt rajta), a gépen két partíció található, az egyiket nyilván meg akartam hagyni a rajta lévő összes adattal, csak a másikat (C) formáztam.

Mindkettő fájlrendszere: NTFS.

A D meghajtó telítettsége változatlan a telepítés előtti állapothoz képest, viszont a rajta lévő dolgok igencsak átformálódtak! Azok a mappák nincsenek, amik kellenének, ellenben olyanok vannak, amiknek a neve csupa-csupa számból áll és bennük sincs semmi olyan, ami kéne, hogy legyen, csak üres mappák...

Ami érdekes, hogy a D partíción is van egy Program Files és egy Windows mappa, ami ugye arra utal, hogy azon is van egy op.rendszer. Pedig nincs!

Lehet, hogy valamikor volt, nem tudom, az igazság az, hogy előzőleg nem néztem meg a D tartalmát, csak mondták, hogy azt ne töröljem, ennyi.

Röviden:

Mi történhetett szerintetek?? Miért tűnt el minden?? Soha nem fordult még elő ilyen velem, és fogalmam sincs, hogy mi lehet az oka a dolognak.

Előre is köszönöm a segítséget!!

2012. júl. 31. 14:18
 1/9 anonim ***** válasza:

Cumi van!

Én azt tudom elképzelni, hogy a régebben fennlévő win7 eredetileg -vmi oknál fogva- nem a vinyó szerinti C-re volt telepítve, csak a win7tel indulva, és futva látszódott annak. Te meg a telepítés során nem azt a partíciót választottad ki, mert az első primary az igazi C (az meg monnyuk a 2. primary, v. logikai-ra volt telepítve), és ezzel a régi oprendszer megmaradt, de a bootolása ki lett iktatva, viszont a tárhelyként használt első partíció pedig le lett gyalulva. Ezt úgy lehetett vna elkerülni, ha tudod a partíciók méretét, és az alapján cselexel, és nem a meghajtóbetűjel alapján.

2012. júl. 31. 15:16
 2/9 A kérdező kommentje:
Szóval ennyi volt? Sehogy sem tudom megcsinálni, hogy láthatóvá váljanak az oda mentett adatok ??
2012. júl. 31. 15:24
 3/9 Golan Trevize ***** válasza:
Részben vissza lehet szerezni az adatokat, de amit már fizikailag felülírt a telepítés, annak annyi.
2012. júl. 31. 15:37
 4/9 anonim ***** válasza:

1.hsz. vagyok:

Otthoni eszközökkel kis valószínűséggel lesz meg az elveszett cucc (csak talán egy részét). Ha milliós értékű elveszett szellemi termékekről van szó (és félted az életedet :-), akkor a kürt.rt megcsinálja neked, de az horror ár!

Talán egy elkeseredett próbát azért azt tehetsz. Pont most kérdezte vki, és írtam rá választ, de ő csak törölte, és nem formázta, felülírta. Itt a link:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__3..

2012. júl. 31. 16:37
 5/9 anonim ***** válasza:

Esetleg ezzel: [link]

Én telepítésnél mindig mondom, hogy NE betűjel alapján azonosítsd a partíciókat, hanem a MÉRETE alapján, mert a telepítőlemeznél nem biztos, hogy ő is úgy betűzi meg a partíciókat, mint az oprendszer és akkor ez van...

2012. júl. 31. 16:56
 6/9 A kérdező kommentje:

Megpróbálom majd ezt a progit lefuttatni!

Nagyon szépen köszönöm! Egy életre megtanultam, hogy ne a betűjelet figyeljem! :)

2012. aug. 1. 09:47
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem jött be a dolog.

A recuva nevű programmal próbáltam, de semmi eredménye nincs a dolognak. :(

2012. aug. 7. 19:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Akkor sajnos ennyi...
2012. aug. 7. 20:48
 9/9 A kérdező kommentje:

:(

Jól elszúrtam....

Azért köszönöm a segítséget!!

2012. aug. 8. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!