No signal a monitoron, mit tegyek?
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene:
Gép bekapcsolásakor NO SIGNAL-t ír ki a monitor, a zöld led világít, tehát bekapcsol a gép. Már ki lett takarítva a gép, és Insert-tel újra is indult, vissza lett állítva korábbi időpontra, jó volt ment minden, de...
ki lett kapcsolva a gép, és a következő bekapcsoláskor megint ugyanaz a hiba. Kb 3 éves, mit tudok tenni?
Előre is köszönöm a segítséget!
Ui: nem vagyok számítógép zseni, csak próbálkozom, így lécci részletezzétek mit csináljak :(
Én azt mondom, hogy a windows feltelepíti a video drivert a rendszervisszaállítás után, és emiatt nagyobb felbontáson indul. Nincs ezzel gond, csak tudni kell kezelni.
A gép bekapcsolása után rögtön nyomogasd az F8 billentyűt, míg egy menü meg nem jelenik, amiben olyanokat látsz, hogy csökkentett mód, csökkentett mód hálózattal stb.
Ebből a menüből válaszd ki azt, hogy VGA mód (640x480). Úgy el fog indulni anélkül, hogy szétesne a kép. Bejelentkezés után állíts be egy olyan felbontást és frekvenciát, amit a monitorod támogat.
"A gép bekapcsolása után rögtön nyomogasd az F8 billentyűt, míg egy menü meg nem jelenik"
Ja, hogy bekapcsoláskor van kép? Ez egy fokkal jobban hangzik. :D
Ha már az elején se lenne kép, akkor kicsit nehéz lenne a rendszervisszaállítást használni, nem?
Ha mégsincs kép már az elején se, akkor kérjük a kérdezőt, fogalmazza meg a problémáját kicsit pontosabban és érthetőbben.
Nincs kép, csak azt írja no signal, viszont ha úgy kapcsolom be, hogy az Insert-et lenyomom, akkor megjelenik a kék ablak, ahol a következők vannak:
-indítás normál módban,
-indítás csökkentett hálózattal
-indítás csökkentett parancssorral
-indítás csökkentett módban
utolsóval tudom visszaállítani a rendszer időpontot, akkor megy addíg míg ki nem kapcsolom a gépet este, utána reggel ugyanaz a hiba, no signal, hiába várok semmi nem jelenik meg csak ha insrtet lenyomom a bekapcskor, de mindig vissza kell állítanom a rendszert :(
"Ha már az elején se lenne kép, akkor kicsit nehéz lenne a rendszervisszaállítást használni, nem?"
Igen, ezen én is elgondolkodtam. :)
"Gép bekapcsolásakor NO SIGNAL-t ír ki a monitor"
Ezt viszont akkor nem tudom, mit jelent pontosan. Mert ugye a felbontás, színmélység bekapcsoláskor még fix, később áll be egy megadott értékre, ha már elindult az oprendszer.
Bocsánat, ah nem vagyok érthető.
átfogalmazom:
tegnap:-bekapcsoltam- NO SIGNAL, vártam, semmi
-kikapcsoltam(alul kinyomtam amit nem szeret)
- lenyomtam az INSERT billentyűt,és nyomva tartottam, bekapcsoltam
- még mindig nyomom az insert-et, megjelenik a csökkentett bekapcs lehetősége(az a 4 amit fenntebb írtam)
- elengedem az insert-et, csökkentett módban, rendszer visszaállítás, magától újra indul, megy és minden ok
-este kikapcsolom rendesen a gépet
-reggel bekapcsolom, és, megint semmi: NO Signal, nem kap jelet
én arra gondoltam, hogy a biosban lehet valamit elállítottak, vagy olyat töröltem le a gépről amit nem kellett volna, vagy jön a kék halál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!