S. O. S, help? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Leírom a hibát a kezdetektől:
Van egy Windows XP-m, aztán ketté osztottam a merevlemezt, és feltettem mellé a Windows Vistát. Majd a Vista mivel nem jött be, kitöröltem (leformáztam a Vistás merevlemezt), majd visszaalakítottam a merevlemezt az eredeti állapotba. Aztán még mindig megkérdezi a gép indításkor, hogy a Vistát vagy az XP-t indítom-e. a Vistát persze nem tudja beindítani, de az XP megy.
Amit el szeretnék érni, hogy ne kérdezzen rá, hogy XP- vagy Vistát indítok-e, hanem egyből az XP-vel indítson.
Lehetséges, mert egy már eljátszottam ugyanezt Windows 7-tel és akkor sikerült megoldani a problémát formázás és újratelepítés nélkül. Előre is köszönöm a válszokat!
Keresd meg a boot.ini állományt. Ez tartalmazza, hogy milyen op. rendszerek vannak feltelepáitve:
példa:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Professional" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT="Windows 2000 Professional" /fastdetect
Ebből törlöd azt a sort, amire nincs szükséged. Például ha
törlöm: "multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT="Windows 2000 Professional" /fastdetect " , akkor egyből az xp fog indulni.
start menu->
futtatas->
begepelni: msconfig <enter> ->
a boot fülön ... a többit kitalálod ...
1. Mindent úgy állítottam be, de még mindíg megkérdezi!
2.-3. Mindenhol csak egy operáció rendszert ír ki! (XP)
Amúgy nekem egy van ideírva:
;
;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.
;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options.
;
[boot loader]
timeout=0
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT
Megoldva!
XP telepítőlemez -> Javítás -> beírtam fixboot
Ez megoldotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!