Azt akarom megtudni, hogy csináljak bootolható pendrivet amiről xp-t szeretnék tenni laptopra. Mert akármit csináltam wintoflash, multiboot minden egyes program ami létezik kipróbáltam van ameik else jut a bootig?
Ez alapján a leírás alapján csináld: [link]
A múlt héten szenvedtem én is ezzel, végül sikerült.
Amit figyelmedbe ajánlhatok: 4 GB-osnál nagyobb és Kingston pendrive-ot ne használj!
Nos én a múlt héten napokon keresztül nagyon sok megoldást kipróbáltam, de a 8 GB-os Kingston pendrive-ra némelyik nem akarta feltenni a telepítő programot (amit linkeltem, az sem), vagy ha valamelyik fel is tette, a netbook nem bootolt róla.
A neten körbenéztem és akkor tudtam meg, hogy a Kingston pendrive-ok nem nagyon alkalmasak a bootolhatóvá tételre.
Ekkor vettem egy 4 GB-os TDK pendrive-ot, arra végülis azzal a megoldással sikerült felvarázsolni a telepítő XP-t, amit belinkeltem (FAT 16-ra kell formázni a pendrive-ot, FAT 16-ra pedig max. 4 GB-os pendrive-ot lehet formázni).
A boot sorrendet a nyíl fel-le-jobbra-balra billentyűkkel kell állítani, nem a plusz-mínusz-PageUp-PageDown billentyűkkel.
A Hard Drive-nél nézd meg, hogy megjeleníti-e a pendrive-ot második merevlemezként, ha igen, válaszd ki, nyomj F10-et majd Entert (ne a Removable Device-t válaszd primary boot-ként, én ezzel is szívtam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!