Váratlan STOP : 0x0000007E kékhalállal mit tegyek?
Kezdő számítógép felhasználók kézikönyve
-5. fejezet, hiba keresés és megoldás
Ha a számítógép üzemeltetése során valamilyen hibaüzenettel találkozunk, érdemes első sorban a böngészővel rákeresni a hiba kódjára.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..
A szoftverek fejlesztői számára talán ismert a hiba és mivel több százmillió számítógép felhasználó van a világon, bizonyára más is találkozott már a hibákkal. Ilyen módon fórumokon is találhatunk módszereket vagy ötleteket a megoldásra.
Ha átböngésztünk néhány fórumot és a szoftvergyártó terméktámogatása sem tudott segíteni nekünk, magunk is tehetünk fel kérdéseket a megfelelő fórumokon. Ez esetben nagyon fontos, hogy a hibakód mellé írjuk le számítógépünk adatait, a használt operációs rendszert, hogy mióta áll fenn a hiba, milyen programok futtatása esetén jelentkezik. Ezzel megkönnyíthetjük a segíteni szándékozó fórumozók dolgát.
Nem tudom eldönteni, hogy tényleg segíteni próbálsz -e vagy csak egy fricska a számítástechnikai tudatlanságomra. Rákerestem természetesen és a legtöbbjét kipróbáltam, gondoltam hátha van egy alternatív megoldás erre ami általában beválik egy konkrét fent megadott szituációban (pl BIOS nem lehet elavult mert csak fél éves a gép stb.)
Köszönöm azért!
Egyébként az az érdekes, hogy kékhalálnál nincs rendszerüzenet csak eszméletlen sok szám a zárójelben.
Tehát a teljes hibaüzenet: STOP:0x0000007E (0xFFFFFFFFC0000005, 0xFFFFF88006CC05C6, 0xFFFFF880009A8A38, 0xFFFFF880009A8290)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!