Infósok! Ezek között mi a különbség?
Internetes alkalmazásfejlesztő; Szoftverfejlesztő; Webmester; Gazdasági informatikus; Web-programozó
Informatikus iskolába járok, és ezek közül választhatok majd a későbbiekben. Mit tudtok róluk? Előre is köszi a válaszokat!
Hmm elkezdtem írni egy listát, de itt igazából elég sok az átfedés, szóval hagyom.
A listából a gazd. informatikus üt csak el talán.
A szoftverfejlesztő leginkább a programozó, C++, java, C# és egyéb ismeretekkel, ő írja a sz. gépes programokat, rendszereket.
A web prog., internetes alk. fejl. és webmester a webes dolgokkal kapcsolatban dolgozik. (Milyen meglepő.)
PHP, html, css ismereteket tanítanak itt gondolom, kisebb-nagyobb eltérésekkel.
De hogy pontosan mit értenek alattuk mindenhol más és más.
#2: Ezt nem tudom megerősíteni.
Szerintem ez attól is függ, hogy hol keresel állást. (Budapest? Nagyváros? Kisváros?) Illetve függ attól, hogy mennyire keresett az a tudás, amit birtokolsz.
Egy komoly informatikai cég (Microsoft, stb…) meg fogja követelni a diplomát. Egy multinacionális cég is. Persze itt könnyebben válsz te is „papírrá”.
Ismerek három embert is, akik soha nem diplomáztak le informatikából, de közepesebb, nagyobb informatikai cégnél dolgoznak, mint informatikusok, nem is rossz keresettel. Az egyik ismerősöm pl. úgy került egy ilyen céghez, hogy hirtelen kellett találniuk 40 embert, aki némi oktatás után részt venne egy nagyobb projektben. Javascript szakembereket kerestek, de ennyi szakember nem volt a munkaerőpiacon. Nem is nagyon firtatták, mennyire ért hozzá. Az igazság az volt, hogy kb. a „láttam már ilyet” szintű volt a tudása. Nos fél év alatt elég jól kitanulta a szakmát, ma már profi a témában. A cég, ahol dolgozok jelenleg banki alkalmazásokat fejleszt, tehát nem kis témáról van szó.
Szóval vannak ilyenek is, és nem is olyan ritkák. Ha valaki mondjuk egy C# programozót keres, akkor azért keres, mert valamilyen szoftvert akar létrehozni. Ha valaki tényleg ért a C#-hoz, akkor az nekik jó. Ha valaki megszerzett egy informatikus diplomát, attól még nem biztos, hogy ért is hozzá. Sajnos ilyenből is sok van, akinek papírja van, akár programozó végzettséggel, de képtelen lenne egy program megírására. Ezt azért a cégek is tudják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!